Presentació del Manifest del Consell Assessor de la Gent Gran amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans

Gent gran. El passat 25 d’octubre es va presentar el Manifest del Consell Assessor de la Gent Gran amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans 2017

El passat 25 d’octubre es va presentar el Manifest del Consell Assessor de la Gent Gran amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans 2017

En l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster, es va llegir el manifest elaborat amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, que enguany té per lema “Acostar-se al futur: aprofitar els talents, les contribucions i la participació de les persones grans en la societat”.

El Manifest recull algunes idees clau, com la importància de la contribució que fan les persones grans al benestar de les famílies, així com el treball que desenvolupen des de les entitats, les associacions i els moviments socials. També s’hi expressen demandes concretes, com ara afavorir un paper més actiu de les persones grans en els espais de decisió, fer valdre l’experiència i els coneixements assolits al llarg de la vida, apostar decididament per unes relacions entre generacions i assegurar la participació plena i efectiva en la vellesa, entre d’altres.

Després de la lectura del Manifest es va realitzar una breu presentació del projecte Sóc gran, i què?, i es van representar dues peces teatrals interpretades pels grups de teatre-fòrum de Ciutat Vella i Sant Andreu (És la meva mare! i Mama, però què fas?).