Continguts per categoria / etiquetes

Tot i que l’alimentació és una necessitat és també un gran plaer! I tot i que és un procés bàsic, sovint no pensem en la importància d’alimentar-nos correctament ni en l’impacte d’allò que mengem, que afecta no només la nostra salut i benestar, sinó també el nostre entorn. Quins canvis podem fer des de tots els àmbits per avançar cap a una alimentació sostenible i millorar... Seguir llegint
El proveïment d’aliments per als habitants sempre ha estat una preocupació per a les ciutats. Barcelona compta ara amb una àmplia xarxa de mercats municipals i, juntament amb Mercabarna, són claus en l’alimentació de la ciutat, però com hem arribat fins aquí? Aquesta és la qüestió central de l’exposició del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) titulada ‘Alimentar... Seguir llegint
Els mercats de Barcelona han estat, històricament, una peça clau a l’hora de forjar la identitat i el teixit comercial de la ciutat i les persones que en formen part en són el tresor més valuós. Les noves generacions tenen molt a dir en el futur dels mercats i, tot i que voldríem que n’hi hagués més, el cert és que als mercats també hi podem trobar cares joves. En voleu conèixer dues... Seguir llegint
Anar al mercat és des de sempre tot un ritual social: posar-se el dia amb veïns i veïnes, parlar amb els paradistes o aprofitar per prendre un cafè amb algun conegut. Els mercats contribueixen a la vitalitat d'un barri i els comerços de proximitat, tant del mateix mercat com del voltant, són un punt de referència als barris, generen interacció social entre veïns i aporten activitat a l'... Seguir llegint
Són diverses les raons per les quals trobem joves darrere parades dels mercats de Barcelona. N’hem volgut conèixer algunes històries. En Pere Leyva, de 34 anys, en fa uns 14 que treballa a la parada dels seus pares Leyva Peixaters del Mercat de Sants. Ha estat sempre vinculat al negoci familiar. Quan era més jove, als matins ajudava a la parada i a les tardes estudiava per ser... Seguir llegint
La Carnisseria Cinta del Mercat de La Concepció de Barcelona fa més de trenta anys que es dedica a la venda de carn, especialment de vedella, de xai i de cabrit. És una de les parades que s’ha adherit al projecte “Comerç Verd”, impulsat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de la ciutat... Seguir llegint
La fira Mercat de Mercats va ser el passat mes d’octubre, durant tres dies, el punt de trobada de la gastronomia de proximitat i sostenible, un esdeveniment que va tenir també un vessant social. En el marc de la fira, voluntaris de la Fundació Pare Manel van ser presents a l’última jornada per convidar a totes les parades i comerços participants a col·laborar i donar els... Seguir llegint
El post d’avui, Dia Mundial del Caramel, va dedicat a aquells que vulgueu fer un regal original sense deixar-vos el sou, o els que heu de muntar una taula plena de dolços per una festa i no sabeu per on començar. O simplement que, com a gairebé tothom, de tant en tant us vingui de gust devorar unes llaminadures i, ja posats, preferiu que siguin bones. Per això, hem seleccionat els... Seguir llegint
Coneixes a algú que detesti la pasta? És impossible! Petits i grans tenen la pasta fresca entre els seus plats preferits a l’hora de seure a taula.  Però a Itàlia, bressol europeu de la pasta, aquest aliment és molt més que una simple exquisidesa gastronòmica, marca un moment de trobada intergeneracional. Es creu que fins i tot la manera de menjar els espaguetis determina el... Seguir llegint
Després de l’aturada per la pandèmia, tornen els tallers de tast de vins de proximitat DO i maridatge de productes frescos. Serà demà divendres 22 d’octubre a les 19.30 al Mercat del Ninot de Barcelona. Durant el taller, es presentaran i provaran vins ecològics de la DO Penedès i alguns productes i plats amb els quals s’aconsellin de maridar. Els vins escollits seran... Seguir llegint

Pàgines