La campanya de la Setmana Internacional dels Mercats d’aquest any té com a idea central la promoció de l’alimentació saludable. “Tria mercat, tria salut” és el lema de les moltes activitats organitzades pels mercats municipals de Barcelona que hi participen, i als que se sumen d’altres de la província de Barcelona amb el suport de la Diputació, del 15 al 31 de maig.

Els mercats es reafirmen com a llocs promotors de l’alimentació saludable, amb la venda de productes frescos i de qualitat, i on es facilita la informació als consumidors sobre una alimentació responsable, segura i sana que, en definitiva, esdevé la base d’un bon estat de salut.  

 

Showcookings, xerrades, activitats lúdiques i infantils

 

Els mercats barcelonins han organitzat activitats de manera que puguin donar a conèixer la informació precisa sobre les característiques d’una alimentació saludable. Ho faran a través de diversos formats i convidats, per exemple, amb la intervenció de nutricionistes, cuiners i cuineres, bloguers, músics, poetes o actors.

Algunes de les activitats consisteixen en xerrades amb demostracions de cuina (‘showcooking’), altres són interpretacions on la música i la poesia porten la veu cantant, o bé actuacions a partir de textos d’escriptors sobre el menjar i l’art de cuinar.

 

Més mercats són verds

 

A punt de complir-se el termini de la prova pilot iniciada pel mercat de la Llibertat en la iniciativa “mercats Verds, de promoció dels productes de proximitat i ecològics, ara s’hi sumen els mercats del Clot, la Concepció i Horta. Junt amb la Llibertat, organitzen també activitats amb l’objectiu de donar a conèixer el valor dels productes saludables i el respecte al medi ambient a través dels productes de proximitat i ecològics.