Sarrià-Sant Gervasi

Sant Gervasi i La Bonanova, àmbit de superilles del districte de Sarrià-Sant Gervasi

El districte de Sarrià - Sant Gervasi s’ubica al sud-oest de la ciutat i limita al nord amb els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó, al sud amb les Corts, a l'est amb l'Eixample i a l'oest amb els municipis de Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. És un districte principalment residencial i benestant, un dels més extensos de la ciutat i el que més zones verdes té per hectària en ser porta d’entrada a la serra de Collserola.

És l’únic districte que engloba tres municipis independents annexionats a la ciutat, els barris de Sarrià, Sant Gervasi de Cassoles i Vallvidrera, indrets de carrers estrets i places petites. Aquest fet aporta un tret diferenciador a aquest districte força heterogeni amb regust de poble, compost pels barris de Sarrià, les Tres Torres, Sant Gervasi - la Bonanova, Sant Gervasi - Galvany, Vallvidrera, Tibidabo i les Planes i el Putxet i el Farró.

El districte de Sarrià - Sant Gervasi representa el 9,1% de la població de la ciutat i en nombre de llars mostra un pes semblant (8,5%). És el  districte de menor densitat  neta de població de la ciutat.

  • Densitat de població
    52 habitants/ha

  • Espais verds per habitant
    6,7 m2

Diagnosis

Sant Gervasi-La Bonanova

En el barri de Sant Gervasi  - la Bonanova es diferencien  dos sectors: el de Sant Gervasi, nucli de l'antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, amb una trama de carrers estreta i adaptada a la seva geografia accidentada per rieres, torrents i turons, i un altre sector, el de la Bonanova, nascut quan es construí a finals de segle XIX la via que comunica Sant Gervasi amb Sarrià i al voltant de la qual s'han anat edificant torres, xalets i blocs de pisos.