1ª Trobada de voluntariat del Projecte Radars

El passat 29 de juny va tenir lloc la primera Trobada de voluntaris i voluntàries de les "plataformes de seguiment telefònic" de tota la ciutat.

Les “plataformes de seguiment telefònic” són molt més que trucades de telèfon: esdevenen una peça cabdal en el procés de vinculació de les persones usuàries de Radars. Aquestes trucades de proximitat i acompanyament, generen un vincle afectiu i de confiança entre la persona voluntària i l’usuari/a, que permet restablir el lligam de la persona gran amb el seu entorn proper. A més, són una via de detecció de possibles situacions de fragilitat que facilita i complementa la tasca dels serveis socials.

Per posar en valor el seu paper, el passat mes de juny es va organitzar la primera trobada d’intercanvi i reconeixement de les 21 plataformes presents als 35 barris que formen part del Projecte Radars. La jornada va aplegar més de 100 persones, entre voluntaris i professionals de serveis socials que sota un mateix propòsit i des del mutu reconeixement, actuen colze a colze per fer front a la soledat.

En el darrer any, gràcies a la implicació dels 95 veïns i veïnes que conformen les plataformes, s’han realitzat 12.000 trucades a persones grans amb l’objectiu de reduir la seva solitud. El voluntariat representa una part essencial del projecte, doncs és la pròpia ciutadania, de la ma dels i les professionals de serveis socials i entitats, qui facilita la vinculació de les persones grans a l’entorn de proximitat. I és precisament degut a aquesta relació de complicitat i coresponsabilitat entre l’administració pública i la ciutadania, que els processos de canvi es fan més profunds i sostenibles en el temps.

Qualsevol acte de reconeixement queda curt per a visibilitzar el compromís i l’entrega de tots els voluntaris i voluntàries, veïns i veïnes de la ciutat, que des de la seva il·lusió i creativitat, transformen els barris en entorns més sensibles i respectuosos ver la gent gran.​

More info