Camina i fes salut a Nou Barris

Caminades saludables tot l’any al districte des del febrer

Caminades saludables tot l’any al districte des del febrer

Caminar un mínim de 30 minuts diaris té molts efectes positius per a la salut: enforteix el cor i preveu l’aparició de malalties cardiovasculars, redueix el risc de patir malalties com la diabetis i alguns tipus de càncer, i ajuda a equilibrar el pes i a prevenir l’osteoporosi, entre d’altres.

Per aquest motiu, a Nou Barris diversos centres de salut públics s’han decidit a promoure aquesta activitat entre el conjunt de la població:

  • CAP Chafarinas: els divendres des del 2 de febrer
  • CAP Guineueta: els dilluns des del 5 de febrer
  • CIS Cotxeres: els dimarts des del 6 de febrer
  • CAP Rio de Janeiro: els dijous des del 8 de febrer

Totes les caminades es faran de 10 a 12 h.

Al llarg de l’últim any, el CAP Guineueta ja ha anat fent caminades periòdicament. La resta de CAPS n’han fet de manera puntual, però per primera vegada les incorporen de manera regular aquest any.

L’activitat està dinamitzada per un monitor esportiu del CEM Cotxeres Borbó, en el cas dels CAP de Chafarinas, Río de Janeiro i CIS Cotxeres, i per una infermera comunitària amb el suport d’una monitora esportiva del CEM Artesania, en el cas del CAP Guineueta.

S’hi pot inscriure qualsevol usuari dels centres de salut que hi participen, però cal inscripció prèvia, que és gratuïta.

Els recorreguts seran canviants, flexibles també a les demandes dels caminants. El grau d’intensitat procurarà adaptar-se a les persones amb més dificultat.