El festival La Gran Pantalla homenatja Montserrat Carulla

Gent gran. Més de 2.000 persones han assistit al Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona.

L’actriu Montserrat Carulla ha rebut el Premi Honorífic a la Trajectòria, atorgat pel Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona La Gran Pantalla. L’homenatge és un reconeixement a la trajectòria professional de l’actriu, així com a la seva dedicació i implicació en el món del cinema.

Més de 2.000 persones han participat en la primera edició de La Gran Pantalla, que s’ha celebrat del 6 al 9 de juny als cinemes Girona i ha esdevingut un certamen cinematogràfic centrat en la projecció de llargmetratges, curtmetratges i documentals sobre les persones grans. També ha inclòs una mirada sobre la transversalitat de gènere i la diversitat sexual mitjançant els cinefòrums “Gent gran LGTBIQ+” i “Gent gran i feminismes”.

Com a part de la Secció Oficial de llargmetratges s’han mostrat pel·lícules de ficció i de gènere documental que narren històries protagonitzades per persones grans i aporten una nova mirada sobre la vellesa, sovint intergeneracional, mentre que la Secció Oficial de Curtmetratges ha inclòs setze pel·lícules seleccionades d’entre més de dues-centes que s’han presentat a concurs procedents de països d’arreu del món.

Els curtmetratges guanyadors van ser Bodas d’Alexia Maltner, que va rebre el premi del jurat, i Kusi Kushkani, que va rebre el premi del públic i la menció especial del jurat.