Els equipaments i habitatges de l'espai Quiró començaran a construir-se després de l'estiu de 2020

Equipaments. El projecte guanyador, de l'equip d'arquitectes de la UTE Espinet Ubach i Bajet Giramé, es va presentar al veïnat durant el Consell de Barri de La Salut.

El projecte guanyador, de l'equip d'arquitectes de la UTE Espinet Ubach i Bajet Giramé, es va presentar al veïnat durant el Consell de Barri de La Salut.El

Els habitatges amb serveis per a gent gran (aproximadament un centenar) i els equipaments de l’espai Quiró començaran a construir-se, segons les previsions, després de l’estiu de 2020. Les obres tindran una duració de dos anys.

Els habitatges tindran una superfície d’uns 45 m2 i en l’edifici hi haurà espais compartits de cuina i menjador.  Hi haurà un màxim de 24 habitatges per planta i quatre sales polivalents de 40 m2 al costat dels terrats que incorporaran espais destinats a hort o al safareig. Al soterrani també hi haurà un pàrquing de 39 places. S’ha fet un projecte entès com un espai de relació i interacció entre el veïnat, i per això s’inclouen passarel·les d’accés als habitatges i patis comunitaris.

Els equipaments (casal de gent gran, casal de joves i casal de barri) ocuparan una superfície de 3.000 m2. Hi haurà un espai interior on es preveu un bar i unes escales per accedir a un gran auditori soterrani de 1.500 m2.

Tant els habitatges com els equipaments es construiran amb criteris sostenibles i medioambientals. D’aquesta manera, durant la construcció s’aconseguirà reduir les emissions de CO2 i generar menys de residus.

En el projecte s’han tingut en compte algunes de les aportacions realitzades pel veïnat en el procés participatiu que es va fer l’any passat, com per exemple, incloure grans terrasses per ubicar l’espai d’hort urbà actual, un espai per projectar cinema, etc.