Fundació SURT, vint-i-cinc anys apoderant les dones

Gent gran. La Fundació ha celebrat l’aniversari al 2018 amb activitats durant tot l’any

La Fundació SURT, dedicada des de fa vint-i-cinc anys a donar suport a les dones en situacions de vulnerabilitat socioeconòmica, ha celebrat l’aniversari al 2018 amb un seguit d’activitats, des d’un concurs literari fins a rutes urbanes, i també una jornada de portes obertes, una jornada de treball, un vídeo commemoratiu i una exposició sobre el programa Grandioses!

Amb aquesta celebració, SURT compleix els objectius de donar visibilitat a la trajectòria de l’entitat, incidir en algunes reivindicacions centrals dels feminismes en el marc de l’acció social, posar en valor i consolidar la intercooperació, les sinergies i el treball en xarxa construïts al llarg d’aquests vint-i-cinc anys.

Nascuda l’any 1993 com l’Associació de Dones per a la Inserció Laboral,  SURT va prendre forma de fundació el 2007. Des dels inicis s’ha definit sempre com ‘una organització de dones compromesa amb els valors d’equitat de gènere, inclusió, solidaritat, transformació i gestió transparent, professional i socialment eficient’.

L’activitat de la Fundació SURT se centra en l’apoderament de les dones més vulnerables  des dels vessants personal, econòmic, comunitari i sociopolític. En aquest sentit, el programa Grandioses!, que rep el suport del departament de Promoció de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, treballa l’apoderament comunitari amb grups de dones vulnerables de 60 a 80 anys, promocionant l’envelliment actiu, saludable i en igualtat.