Innovacions metodològiques per a professionals que treballen amb persones grans

Formació. Formació de La Xixa Teatre sobre dues metodologies innovadores per treballar amb persones grans: Reportatge Comunitari i Teatre Fòrum

Formació de La Xixa Teatre sobre dues metodologies innovadores per treballar amb persones grans: Reportatge Comunitari i Teatre Fòrum

L’Associació La Xixa Teatre té el suport del departament de Promoció de la Gent Gran per dur a terme una formació específica per a professionals que treballen amb persones grans. Cada dimarts d’octubre de 2018 i durant vint hores en total, dos formadors i una formadora de l’associació impartiran coneixements sobre Reportatge Comunitari i Teatre Fòrum, a més d’altres eines metodològiques derivades de la Psicologia Orientada a Processos.

El Reportatge Comunitari, aplicat a les persones grans, consisteix a crear un relat comú al voltant del fet de ser gran que generi cohesió entre la comunitat, superant prejudicis i estereotips relacionats amb la discriminació per edat (edatisme). El Teatre Fòrum presenta situacions de conflicte teatralitzades, amb participació del públic i de professionals dinamitzadors anomenats ‘Curingas’. Pel que fa a la Psicologia Orientada a Processos, se centra a desenvolupar un estat de consciència que ajudi les persones a adonar-se de com perceben i viuen les seves experiències per aprendre a canviar enfocaments.

L’objectiu d’aquesta formació és proporcionar coneixements i eines a professionals que treballen amb persones grans, per tal de promoure la convivència en diversitat en el col·lectiu de persones majors de 65 anys.  La formació va dirigida principalment a professionals que treballen en entitats i associacions petites i mitjanes del Tercer Sector, i també a tècnics i tècniques de casals de gent gran, voluntariat, personal educador i de treball social. El període d’inscripció es tanca el 26 de setembre. Consulteu-ne el programa detallat.

 

More info