La importància de renovar el carnet de conduir a la 3a Edat

Gent Gran. Per a poder conduir un vehicle és important superar l’examen psicotècnic, ja que té per objectiu avaluar les capacitats psíquiques i físiques.

S’ha de ser conscient que a certa edat, hi ha factors que dificulten la conducció. Augmenta la dificultat per veure elements de la carretera com senyals o persones i també la dificultat per escoltar sorolls tant de l’entorn com del propi vehicle. Un altre problema és l’increment del temps de reacció i reflexes, a causa de la rigidesa de les articulacions i la debilitació de la musculatura.

Per tots aquests motius és tant important superar l’examen psicotècnic a l’hora de realitzar la renovació de carnet, ja que té per objectiu avaluar les capacitats psíquiques i físiques per a poder conduir un vehicle.

Per a refrescar la memòria, un breu recordatori de l’examen:

  • Preguntes y proves sobre salut: és molt important respondre amb la màxima sinceritat i ser el més específic possible sobre malalties, lesions, medicacions, al·lèrgies etc. Amb l’objectiu de detectar irregularitats a l’organisme, es duen a terme revisions com l’auscultació pulmonar i cardíaca, mesura de la tensió, capacitat visual i també la capacitat auditiva.
  • Proves de coordinació: a través d’una activitat psicomotora, es medeix la movilitat muscular i la coordinació, al mateix temps que es comproven els reflexes a través d’estímuls visuals i auditius.

El programa de Targeta Rosa té adherits 26 Centres Mèdics els quals ofereixen avantatges i descomptes per poder renovar el carnet de conduir. Entra al cercador web i troba el que més et convingui: http://ajuntament.barcelona.cat/targetarosa/ca/cercar-avantatges