L’associació de Gent Gran de Torre Baró i l’associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat reben la Medalla d’Honor de la Ciutat

A tota la ciutat, guardonades 25 persones o entitats

A tota la ciutat, guardonades 25 persones o entitats

L’associació de Gent Gran de Torre Baró i l’associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat han rebut ja la Medalla d’Honor de la Ciutat. L’acte va tenir lloc el dimarts 26 de novembre al Saló de Cent, i va guardonar 25 persones o entitats que es dediquen a l’acció comunitària i la participació ciutadana, a la defensa dels drets i la dignitat de les persones, a l’acció veïnal compromesa amb la millora dels barris de la ciutat i a la cultura, el lleure o l’esport.

En concret, l’associació de Gent Gran de Torre Baró va rebre la medalla per la promoció de les persones grans del barri de Torre Baró a través de diverses activitats lúdiques i culturals, així com per la implicació en la millora de les condicions de vida del barri. L’associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat, de la seva banda, en reconeixement al dinamisme i la lluita a favor del barri de la Prosperitat i l’impuls de projectes per a la cohesió i la integració social del barri.

Medalles d’honor de la ciutat

Cada any s’atorguen 25 medalles, 5 a proposta del Ple i les altres 20 a proposta dels districtes.

Enguany destaquen tres propostes de medalla a títol pòstum: Joaquín Calvo Jaques, que va ser president d’honor del Reial Club de Polo de Barcelona, president del Cercle del Liceu i membre del Consell de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat reconegut per la seva rellevància ciutadana i el foment de l’esport i la cultura. També es reconeix Joan Balañach Lloret, membre de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família, vicepresident segon de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i vicepresident del Consell de Turisme i Ciutat, com a referent en temes d’habitatge, espai públic i turisme en l’àmbit de l’associacionisme veïnal. I, finalment, es reconeix Ramon Calabuch, Moncho, el rei del bolero de Gràcia, que ja forma part de la memòria sonora de molts veïns i veïnes de la ciutat, per la seva carrera artística.