Destaquem

 • Convocatòria del Premi Barcelona 2019

  De l’1 al 31 d’octubre de 2019 s'admeten propostes a la 8ena edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/premi_bcn2019_555x312-cat.png
 • Estudi sobre provisió de les cures i la llar

  El document analitza diferents models d’intervenció que promoguin la dignificació i sostenibilitat d’aquests serveis.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/destacatestudicures.jpg
 • Barcelona Cuida, nou espai al voltant de la cura

  Barcelona Cuida és el nou espai pioner de Barcelona que vol donar visibilitat a l’àmbit de la cura.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/banner_bcncuida_555x312_cat.jpg
 • Lliurament del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

  El dilluns 18 de març de 2019 es va celebrar el lliurament de guardons de la 7a edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps. Cinc empreses de la ciutat han estat reconegudes per implementar mesures que faciliten la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/ab_usostemps_baners-492x282.jpg
 • Guia "Cuidem qui ens cuida, és de justícia!"

  Es tracta d'un document que vol esdevenir un recurs útil per afavorir la contractació justa i digna de persones treballadores de la llar i de les cures i donar resposta a la precarització del sector. La guia acompanya la ciutadania en el coneixement de la terminologia, la normativa aplicable, les responsabilitats i els passos a seguir per contractar segons marca la normativa vigent.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/cuidemquienscuida-guia.jpg
 • Pacte del Temps de Barcelona

  "un compromís de ciutat per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient". El Pacte del Temps de Barcelona és un acord de ciutat que promou la realització d’actuacions per a que les persones visquin i organitzin el seu temps de vida quotidiana segons les seves necessitats en un marc col·lectiu de convivència.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/548x278px_cat1.jpg
 • Economia de les cures i política municipal: cap a una democratització de la cura a la ciutat de Barcelona

  Àmbit: Barcelona
  Tema: Economia de les cures
  Autoria: Sandra Ezquerra  (Universitat de Vic); Elba Mansilla (La Ciutat Invisible) i Ajuntament de Barcelona.
  Ressenya: Exploració de la provisió i recepció de cura a la ciutat de Barcelona, fent entrevistes qualitatives a persones  receptores i proveïdores de la cura,  per tal de poder formular recomanacions d’actuació per democratitzar-la i col·locar-la en el centre de les prioritats polítiques, socials i econòmiques.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/estudi_economia_de_les_cures_0.jpg
 • Mesura de Govern per una Democratització de la Cura 2017 – 2020

  Amb 68 actuacions adreçades a posar les cures al centre de les polítiques municipals i que compta amb una dotació pressupostària inicial de 59 milions d’euros addicionals per al període 2017-2020.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/mg_cura_cat.jpg
 • Laboratori del Temps

  Trobareu informació i recursos sobre les polítiques desenvolupades per administracions públiques a diferents indrets de Catalunya, Europa i la resta del Món,  publicacions impulsades per les universitats i grups de recerca,  un espai de biblioteca  i videoteca.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/labtemps.jpg
 • Pla d’impuls de l’economia social i solidària.

  El Govern municipal ha presentat el Pla d’impuls de l’economia social i solidària a Barcelona 2016-2019 a les entitats del sector, amb les quals ha treballat braç a braç per elaborar-lo per a que vol aprofundir en un model socioeconòmic innovador.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/altres_economies.jpg
 • Pacte per a la Reforma Horària

  Usos del Temps. Álvaro Porro, nou Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona signa el Pacte per a la Reforma Horària

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/pacte_reforma_horaria.jpg
 • Resolució definitiva de subvencions 2019

  Recordeu que en aquesta publicació no apareixeran els expedients aprovats i sense requeriment de documentació administrativa ni els denegats (excepte que hagin presentat al·legació) de la resolució provisional del 20.05.2019.

  http://ajuntament.barcelona.cat/tempsicures/sites/default/files/destacat-subvencions-definitiva_1.jpg

Notícies

dv., 11/10/2019 - 11:32

La Guia per establir una distribució del temps de treball equilibrada, de l’OIT

Temps. L’Any del centenari de l’aprovació del Primer conveni internacional del treball, l’OIT ha publicat una guia dissenyada per ajudar les organitzacions -privades i públiques- a estructurar el temps de treball de forma equilibrada...

dl., 07/10/2019 - 13:55

Família no nuclear, un documental sobre els models de família alternatius

Models alternatius de família. Es faran a Barcelona dues projeccions col·loqui del documental "Família no nuclear". Un documental que ha rebut el suport i subvenció de l'Ajuntament de Barcelona.

dv., 04/10/2019 - 12:24

100 anys de la jornada laboral de 8 hores

Societat. El dia 1 d’octubre es commemora l’entrada en vigor del Reial Decret de 3 d’abril de 1919, pel que s’establia una jornada laboral de 8 hores diàries.

Llegeix més

Destacats del Web

 
 • Pacte del Temps

  Pacte del Temps

  Vol recollir els acords entre l'administració, les organitzacions i la ciutadania per promoure la qualitat de vida i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, a través de la millor gestió del temps.

 • Temps per compartir

  Temps per compartir

  Informació d'iniciatives cíviques sorgides del moviment veïnal que tenen en la seva base valors com la solidaritat, la reciprocitat o la cooperació i contribueixen a la transformació de la societat en camps com la gestió del temps i el reforç dels vincles entre les persones.

 • Xarxa d'Empreses

  Xarxa d'Empreses

  Amb el suport de l'Ajuntament, un creixent grup d'empreses treballen en xarxa per promoure i intercanviar experiències entorn d'una nova organització del treball que fa possible l'harmonització del temps personal, laboral i familiar.

 • LabTemps

  LabTemps

  Un banc de recursos amb documents, enllaços i notícies, elaborats per institucions d'àmbit nacional i internacional, que aporten informació sobre l'evolució de les polítiques de temps i de les cures, que anirem ampliant progressivament.