Cooperar amb cura: una mirada al sector de les cures i l'atenció a les persones

La revista “Nexe – Quaderns d’autogestió i economia cooperativa”, la publicació digital de la Federació de Cooperatives de Catalunya, acaba de publicar un nou número amb reflexions, articles, debats i informació diversa al voltant del cooperativisme, en particular, i l’economia social i solidària, en general.

En aquest darrer exemplar destaca l’article “Cooperar amb cura”, un exhaustiu repàs a la situació del sector de les cures i l’atenció a les persones, especialment a la ciutat de Barcelona. El text recull diverses iniciatives i col·lectius que o bé ofereixen serveis o bé donen suport als col·lectius que treballen en aquest àmbit. Entre altres, apareixen Mujeres Pa’lante (podeu consultar l’entrevista que els hi vam fer fa unes setmanes), Trèvol, Més que cures, la Xarxa Gedi, el grup TEB o Aprop.

A Barcelona, més de 34.000 persones es dediquen al sector de les cures i treball a la llar, la majoria de les quals són dones. Es tracta d’un àmbit una forta precarietat laboral, molt vinculada a l’origen migrant de les persones que hi treballen. L’Ajuntament de Barcelona, a través del comissionat d’Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum, va publicat fa unes setmanes la guia “Cuidem qui ens cuida”, un document adreçat a les famílies que vol fomentar la contractació digna i justa dins del sector.