Família no nuclear, un documental sobre els models de família alternatius

Projeccions col·loqui del documental "Família no nuclear" els propers 10 i 17 d'octubre a Barcelona.

Es tracta d’un documental, de Reds  (Red de Solidaridad para la Transformación Social),  dirigit per Joan López Lloret i que ha rebut el suport i subvenció de l’Ajuntament de Barcelona a través de les línies de consum Responsable i Temps i Economia de les cures.

“Família no nuclear” proposa una interessant reflexió sobre models alternatius de convivència, organització familiar i criança compartida, a través d’un viatge cronològic per diferents experiències de vida comunitària urbana sorgides a Barcelona a partir dels moviments dels anys 60 i 70.

El documental mostra l’evolució i transformació d’aquests assajos d’alternativa familiar a través del relat coral de diferents personatges. El recorregut històric que fa el documental ens permet apropar-nos a diverses experiències de convivència alternatives com ara la comuna Ítaca (1976-1983), Villa Dorita (anys 80), els grups de criança compartida de Babàlia i la Rimaieta i Can Masdeu, a Collserola.

Teniu dues oportunitats de veure el documental:
– dijous 10 a les 19:00h al Centre Cívic Cotxeres Borrell
– dijous 17 a les 19:00 a l’Ateneu Flor de Maig

En aquestes dues projeccions, a més, ofereixen l’oportunitat de gaudir d’un col·loqui amb els seus protagonistes.

Tota una oportunitat de conèixer de prop l’experiència d’aquests models alternatius, de la criança compartida o l’organització familiar no nuclear i desmuntar els mites sorgits al seu voltant.