Oferta de programes i tallers formatius per iniciatives d’Economia Social i Solidària

Barcelona Activa obre el curs amb una àmplia oferta formativa en Altres Economies, per donar resposta a una diversitat de necessitats de les organitzacions i projectes d’Economia Social i Solidària. Les formacions estan orientades a enfortir els projectes, ja siguin iniciatives consolidades o incipients, i aborden un ampli ventall de temàtiques.

PROGRAMES:

 • Construïm en femení Altres Economies. Programa dirigit a projectes amb impacte social o ambiental que siguin liderats per dones. Inclou formació, assessorament personalitzat, idees i recursos per donar una empenta en la primera fase d’emprenedoria. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • Camí de la solidesa. Programa d’acompanyament i enfortiment d’organitzacions d’Economia Social i Solidària gestionades i liderades majoritàriament per dones. Es tracta d’un programa a mida i personalitzat per acompanyar els projectes a abordar els models organitzatius, el lideratge feminista i la cura de les persones, les estratègies de comercialització, la comunicació, la planificació estratègica, el model de viabilitat, la gestió econòmica i la planificació financera. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • Programa d’enfortiment econòmic d’associacions. Aquest programa està dirigit específicament a treballar eines i recursos per a contribuir a la sostenibilitat i estabilitat financera de les entitats. Amb aquesta finalitat es desenvolupen itineraris a mida per a cada entitat participant. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • La Comunificadora. És un programa que té l’objectiu d’impulsar iniciatives d’economia col·laborativa, a través de formació, assessorament i orientació per a la viabilitat i sostenibilitat dels projectes. Per economia col·laborativa procomú s’entenen models de negoci o activitat que combinen una producció col·laborativa amb un ús important d’eines digitals; aquests generen, també, una aportació a l’interès comú, com per exemple, la voluntat de compartir el coneixement generat i de crear una governança participativa. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

TALLERS:

 • Claus per a promoure projectes de dones de l’Economia Social i Solidària. Aquest taller està adreçat a conèixer l’Economia Social i Solidària, els recursos dels que disposa a Catalunya, així com altres experiències i estratègies per impulsar projectes d’aquest àmbit. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • Tallers de foment, creixement i consolidació de l’Economia Social i Solidària. S’inclouen tallers sobre temes específics com comunicació, màrqueting social, finançament i gestió, gestió col·lectiva i democràcia interna, àmbit jurídic i fiscalitat i planificació. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.  

Així mateix les empreses i entitats es poden beneficiar de les activitats que Barcelona Activa per al conjunt de persones autònomes i empreses de la ciutat sobre diversos temes com: la constitució d’empreses, la cerca i gestió d’equips, transmissió empresarial, finançament i gestió, internacionalització i tràmits de comerç exterior. Així mateix també s’ofereixen assessoraments sobre estratègia empresarial i sobre màrqueting i vendes. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

 

 • Formació estable: tallers i cursos. Les organitzacions i projectes de l’Economia Social i Solidària també poden assistir a la formació estable que ofereix Barcelona Activa, en forma de formacions curtes i puntuals sobre temàtiques concretes per ser aplicades als projectes. Entre aquestes hi podeu trobar els següents tallers i cursos:
 • Desenvolupament col·lectiu: construïm emocions en equip. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • Prevenció i gestió de les situacions d’assatjament sexual a la vostra organització. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • Com fer un pla d’igualtat: fases i etapes. Més informació i inscripcions en aquest enllaç
 • Comunicació amb perspectiva de gènere: recursos i eines. Més informació i inscripcions en aquest enllaç
 • Gestió d’equips: sumem i transformem en col·lectiu. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • El repte de la conciliació laboral, personal i familiar: mesures i beneficis d’una nova organització del temps de treball. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.
 • Com elaborar un Pla d’organització del temps i conciliació a l’empresa. Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Els programes i tallers es duran a terme a diferents equipaments de la ciutat. Totes les activitats són gratuïtes.