Premi als patis coeducatius, l'educació en visió de gènere

El projecte “Patis coeducatius” del col·lectiu Coeducacció que s’aplica a l’Escola Drassanes des del 2017, guanya el premi Ciutat de Barcelona en Educació.

Enguany, s’han atorgat els Premis Ciutat de Barcelona 2018 que convoca l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

D’entre els premiats d’aquesta edició, destaquem el premi d’educació al col·lectiu Coeducacció, pel projecte “Patis coeducatius” que facilita la reflexió col·lectiva des de la perspectiva de gènere per transformar-la en accions educatives, per la metodologia que combina ideologia i entorn, i es materialitza en la transformació de patis escolars, com la realitzada a les escoles Drassanes i Baró de Viver.

A l’any 2017, ja s’inicia aquest projecte a l’Escola Drassanes del districte de Ciutat Vella  amb la participació de la comunitat educativa. L’objectiu és transformar el pati de l’escola no només, com a espai de joc i trobada, sinó també com a transformació de les relacions de gènere que es perpetuen a la nostra societat i que es reflecteixen des de la infància, a través d’unes actuacions i seguint els resultats de la diagnosi i criteris del projecte.

L’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2018 tindrà lloc el proper dijous, 14 de febrer al Saló de Cent en una cerimònia presidida per l’alcaldessa, Ada Colau i el Comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats.