Aliança per reduir la bretxa digital

Innovació. La signatura de la Declaració de Barcelona per la inclusió social digital és un missatge clar que expressa la voluntat de fer una ciutat més social, democràtica i inclusiva.

Cinc fundacions i empreses del sector de la tecnologia han signat la Declaració de Barcelona per la inclusió social digital. Segons l’acord, treballaran coordinadament amb l’Ajuntament a fi de reduir la bretxa digital i maximitzar l’efecte dels programes d’impacte social que aquestes empreses i fundacions desenvolupen a Barcelona en aquest àmbit.

Els signants de l’acord són la Fundació Telefónica, la Fundació Vodafone, la Fundació Orange i les empreses Cisco i Lenovo. En els propers mesos treballaran coordinadament amb l’Ajuntament per tal que la tasca que duen a terme harmonitzi amb les polítiques públiques d’accés universal a la tecnologia que s’estan impulsant en el marc del pla “Barcelona, Ciutat Digital” 2017-2020.

Segons el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello: “Barcelona és ja una ciutat digital, capdavantera tecnològicament i vol liderar el gran repte de les ciutats del segle XXI: garantir que la tecnologia sigui un dret per a tothom.” Pisarello, en l’acte de signatura de l’acord, ha afegit: “Volem crear aliances amb tot el sector per potenciar-lo i poder lluitar contra la bretxa digital.” Per això, convida que s’hi sumin totes les empreses que estiguin disposades a engegar projectes que tinguin el màxim impacte social i mediambiental a la ciutat.

L’acord recull el compromís de treballar conjuntament per generar oportunitats al servei d’una ciutat més justa, més cohesionada i menys desigual, on la tecnologia permeti desenvolupar solucions innovadores en àmbits com l’educació, la sostenibilitat, la salut, la inclusió social, l’accessibilitat o la mobilitat. L’altre objectiu irrenunciable és la capacitació digital de la ciutadania per pal·liar els desequilibris territorials i socials.

Alhora, la Declaració de Barcelona per la inclusió social digital mira de maximitzar l’efecte dels programes d’impacte social que ja s’estan desenvolupant a la ciutat perquè arribi al màxim de col·lectius, i especialment als que ho necessiten més. Per aquest motiu, inicialment es donarà prioritat als barris i col·lectius identificats com a més vulnerables.

 

Comparteix aquest contingut