Antídot contra l'atur de molt llarga durada

Ocupació. El Pla de xoc contra l’atur de molt llarga durada ajuda 400 persones a trobar feina.

Una de cada quatre persones inscrita al Pla de xoc contra l'atur de molt llarga durada ha trobat feina des que es va posar en marxa, a començament del 2016. Un total de 400 persones que havien estat a l'atur durant més de dos anys han trobat la via per tornar a entrar al món laboral, gràcies als cursos de formació professionalitzadora i l'assessorament personalitzat.

Actualment, el projecte té un total de 1.718 persones inscrites que reben suport per identificar oportunitats professionals amb assessorament personalitzat, amb què poden planificar i dissenyar el pla d’acció per a la recerca de feina. La formació també representa un pilar clau del pla de xoc, que des de l’inici ha ofert 140 cursos presencials diferents i ja en prepara 60 més per atendre unes altres 800 persones fins a final d’any.

L’accés a la formació, també en línia

A fi de facilitar l’accés a la formació per a totes les persones usuàries i per posar remei a les incompatibilitats temporals, Barcelona Activa ha dissenyat una desena de cursos en línia per a la recerca de feina i la millora professional que es publicaran, com a prova pilot, a partir de la segona quinzena de setembre. El catàleg, però, preveu arribar a la cinquantena de cara al darrer trimestre.

Frenar l’atur de molt llarga durada, una prioritat

L’Estratègia per l’ocupació a Barcelona, amb Barcelona Activa al capdavant, centra l’atenció en els col·lectius amb necessitats més específiques i en els que es troben en situació de vulnerabilitat. És per això que es destinen 4 milions d’euros al Pla de xoc contra l’atur de molt llarga durada.

Segons l’informe elaborat per Barcelona Activa, l’atur de molt llarga durada suposa un 26,1%, més d’un quart del total de l’atur a Barcelona, i afecta majoritàriament persones que tenen més de 45 anys i 6 de cada 10 són dones.

Comparteix aquest contingut