Nou protocol per un mercat laboral més digne

Ocupació. Les ofertes de feina gestionades per Barcelona Activa establiran un mínim de 1.000 euros de salari i sis mesos de durada.

Es fixen un mínim de sis mesos de contracte i un salari superior als 1.000 euros en les ofertes de feina gestionades a través dels serveis d’intermediació laboral de Barcelona Activa així com a les ofertes publicades al web Barcelona Treball. El protocol persegueix garantir una ocupació de qualitat, de la qual les empreses municipals n'han de ser el principal exemple.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello subratlla que les mesures empreses permeten avançar cap a un segell de qualitat de la ciutat en relació a les condicions laborals. “Treballem amb els actors socials i econòmics amb l’objectiu d’establir un salari mínim de referència, perquè ningú a la ciutat guanyi menys de mil euros”, ha assegurat.

El protocol, que compta amb el suport dels agents sindicals, se suma a les iniciatives de l’Estratègia per a l’Ocupació de Barcelona, en favor d’una contractació justa i sostenible. En aquest sentit, recentment es van anunciar les primeres licitacions amb criteris d’eficiència social per garantir una ocupació de qualitat i no discriminatòria.

Durant el 2016, unes 1.000 persones s’han incorporat al mercat laboral mitjançant els serveis d’intermediació de Barcelona activa, 300 més que a l’any anterior.

Comparteix aquest contingut