Coneixement

El coneixement compartit és una eina imprescindible per abordar el debat del turisme a la ciutat. En aquest espai posem dades estadístiques al servei de la ciutadania, les entitats, les empreses i les administracions.

Destaquem

01/04/2017

Informe anual que presenta les principals dades d'activitat turística de Barcelona ciutat, entorn i província de 2015. Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i Consorci Turisme de Barcelona.

22/06/2017

Publicació que recull les principals dades de l’activitat turística a Barcelona. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona editen aquestes estadístiques amb l’objectiu de generar i aprofundir en el coneixement de l’activitat turística a la destinació Barcelona (ciutat i entorn).

04/10/2016

Informe anual elaborat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona (LABturisme). Aquesta publicació recull les principals dades quantitatives i qualitatives de l’any 2015 i incorpora les dades del Barcelonès, del conjunt de l'entorn de Barcelona i el global de la destinació Barcelona (total província). Es tracta del cinquè informe d’una sèrie que es va iniciar el 2010.

04/10/2016

La Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB organitza del 9 a l’11 de novembre l’Smart Tourism Congress Barcelona (STCB), un congrés internacional on es tractaran els àmbits més innovadors del turisme avui dia: gestió intel·ligent de les destinacions turístiques; innovació i creativitat en models de negoci adaptats a la conjuntura actual, i avantguarda tecnològica en destinacions i empreses turístiques.

04/10/2016

Resum de les actuacions més rellevants desenvolupades en matèria de sostenibilitat turística. Aquest document recull les intervencions realitzades durant el procés d’implantació del Sistema de Turisme Responsable, segons l’estàndard Biosphere Destination aprovat pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

06/10/2016

Barcelona lidera la xarxa temàtica Ciudad educadora y turismo responsable: El patrimonio como valor identitario de las ciudades i forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores (RECE). A través d’aquesta xarxa, les ciutats que hi participen reflexionen sobre el paper de les ciutat educadores en les polítiques de turisme i analitzen les actuacions que es duen a terme.

Recursos d'interès