Accessibilitat Web

Esteu aquí

Ajuda Universal

Tot i que no tingueu una discapacitat legalment reconeguda o una situació d’incapacitat temporal es pot donar el cas que, per altres necessitats especials o perquè teniu una edat avançada, tingueu dificultats a l'hora d'accedir al contingut web i us trobeu barreres transversals als diversos perfils d'usuaris amb discapacitat.

Per tant, en aquesta secció es recullen algunes de les solucions que corresponen als diversos perfils de discapacitat més comuns.

Si teniu dificultats de visió per llegir el contingut i interaccionar amb les pàgines web, podeu disposar d'un monitor gran o utilitzar un amplificador de pantalla.

A la taula següent podeu consultar com es modifica la mida del contingut als navegadors més utilitzats:

Navegador Opcions del menú
Mozilla Firefox

Ampliar: Ctrl i +

Reduir: Ctrl i -

Restablir: Ctrl i 0

Pantalla completa: F11

Edge

Ampliar: Ctrl i +

Reduir: Ctrl i -

Restablir: Ctrl i 0

Pantalla completa: F11

Google Chrome

Ampliar: Ctrl i +

Reduir: Ctrl i -

Restablir: Ctrl i 0

Pantalla completa: F11

Safari

Ampliar: ⌘ i +
Reduir: ⌘ i -
Restablir: s’ha d’esborrar l’historial.
Pantalla completa: ⌘ + Ctrl i F

També es poden seguir aquests passos segons el navegador per modificar la grandària del text del navegador:

Navegador Opcions del menú
Mozilla Firefox

Icona de les tres ratlletes > General > Tipus de lletra > Mida

Google Chrome

Icona dels tres puntets > Configuració > Aspecte > Grandària de la font

Podeu configurar l'ordinador amb alt contrast:

 • A Windows, amb la combinació de tecles Shift o Majúscula + Alt + tecla d'imprimir pantalla o aneu al Tauler de control, d'allà aneu al Centre d'activitat i configureu-hi contrast alt
 • A macOS, aneu a Accessibilitat i a la secció "Pantalla" activeu la casella "Invertir colors".
 • A Linux Gnome, aneu a Sistemes, d'allà a Preferències i posteriorment a Aparença, seleccionant alguns dels temes de contrast alt.

Si necessiteu alternatives per interaccionar amb les pàgines web per dificultats en el moviment dels membres superiors (mans o braços):

 • Podeu utilitzar teclats i ratolins especials (teclats amb tecles grans, teclat convencional amb cobertor, ratolí de bola gran o trackball, ratolí de botó, etcètera).
 • Si és necessari prémer diverses tecles alhora i no és possible utilitzar les dues mans per dur a terme l'acció esmentada, amb les "tecles enganxoses" o "StickyKeys", es podrà simular aquesta combinació de tecles amb un nombre determinat de pulsacions sobre una única tecla.
  • Per exemple, aquestes tecles es poden fixar per executar determinades funcions ([CTRL + ALT + SUPR], [ALT + F4]...) a Windows a través de la funció StickyKeys o "tecles especials".
  • La combinació de tecles Control + Alt + Supr es pot fer prement cinc vegades la tecla Shift o Majúscules.
  • En l'entorn GNOME per a GNU/Linux, es pot configurar activant StickyKeys a la finestra de preferències d'accessibilitat al teclat.
  • En el sistema operatiu macOS, es poden activar les opcions de tecles lentes o pulsació fàcil de tecles a la finestra "Accessibilitat", dins la secció "Teclat".
 • Podeu canviar l'assignació de funcions de tots els botons del dispositiu apuntador i així es podran assignar les funcions més importants als botons que us siguin més adequats, configurar la velocitat de moviment del punter del dispositiu apuntador i adaptar-ho a la vostra pròpia destresa.
  • A Windows, podeu fer-ho a través de:
   Tauler de control > Centre d'accessibilitat i seleccionar les opcions que millor s'adaptin a les vostres necessitats a "Ús més fàcil del ratolí".
  • A OS per a Mac, ho podeu fer amb les diverses opcions de la secció "Ratolí i Trackpad" a la finestra d'Accessibilitat.
 • Podeu configurar el teclat per emular algunes accions del ratolí:
  • A Windows, ho podeu fer a través del Tauler de control > Centre d'accessibilitat i seleccionar les opcions que millor s'adaptin a les vostres necessitats a "Ús més fàcil del teclat".
  • A OS per a Mac, ho podeu fer amb les diverses opcions de la secció "Teclat" a la finestra d'Accessibilitat.