Accessibilitat Web

Esteu aquí

Discapacitat visual lleu

Teniu una discapacitat visual, tot i que encara us queda una mica de visió. En la majoria dels casos podeu tenir dificultats amb els contrastos o les mides del text. El fet de tenir dificultats en la visió pot estar ocasionat també per l'avanç de l'edat.

Us podeu trobar les barreres següents, entre altres, si les pàgines no són accessibles:

  • Contrast insuficient entre els elements de la pàgina i el fons d'aquesta, que provoquen dificultats a l'hora de llegir-ne el contingut.
  • Mida del text petit, i quan s'augmenta amb el zoom del navegador es produeix solapament i desbordament del contingut, i això en dificulta la lectura.
  • Existència d'elements de la pàgina que no es poden configurar segons les vostres necessitats (per exemple, l'existència d'imatges de text o el fet que no hi hagi una clara separació entre el contingut de la pàgina i el seu format o disseny).

Les persones amb ceguesa del color (per exemple, daltonisme) es poden trobar amb la impossibilitat de comprendre la informació transmesa exclusivament a través del color, com pot ser un gràfic de barres de diferents colors.

Per poder utilitzar les pàgines web amb més comoditat podeu disposar d'un monitor gran o utilitzar un amplificador de pantalla.

De tota manera, a la taula següent podeu consultar com modificar la mida del contingut als navegadors més utilitzats:

Navegador Opcions del menú
Mozilla Firefox Visualitza > Mida > Augmenta (Combinació de la tecla Control i tecla +)
Internet Explorer Visualització > Zoom > Amplia
Google Chrome Veure > Apropar (Combinació de la tecla Control i tecla +)
Opera Pàgina > Escala > %
Safari Visualització > Ampliar

A continuació s'indica com canviar els colors, els estils i la tipografia de les pàgines des del navegador segons les vostres preferències o necessitats:

Navegador Opcions del menú
Mozilla Firefox Eines > Opcions > Contingut
Internet Explorer Eines > Opcions d'internet > Botó "Accessibilitat" de la pestanya "General" > Activar alguna de les caselles d'"Ometre... " i posteriorment a la pestanya "General" personalitzar
Google Chrome Configuració > Enllaç "Mostrar opcions avançades" > Secció "Contingut web" > Botó "Personalitzar fonts... "
Opera Configuració > Opcions > Pestanya "Pàgines web"
Safari Preferències > pestanya "Avançat"

Finalment, podeu configurar l'ordinador a contrast alt:

  • A Windows, amb la combinació de tecles Shift o Majúscula + Alt + tecla d'imprimir pantalla o aneu al Tauler de control, d'allà aneu al Centre d'activitat i configureu-hi contrast alt
  • A OS per a Mac, aneu a Accessibilitat i a la secció "Pantalla" activeu la casella "Invertir colors".
  • A Linux Gnome, aneu a Sistemes, d'allà a Preferències i posteriorment a Aparença, seleccionant alguns dels temes de contrast alt.