Pel Corpus, el Glossari Bestial en llengua de signes

La iniciativa, que tradueix vocabulari del món del bestiari a la Llengua de Signes Catalana (LSC), es presentarà el dissabte 3 de juny al Museu Diocesà de Barcelona

30/05/2023 - 16:02 h - Cultura i lleure Laura Mata

L’objectiu de la iniciativa és traduir a la Llengua de Signes Catalana una sèrie de paraules pertanyents al vocabulari del món del bestiari i facilitar l’ús d’aquests signes a les persones usuàries de la LSC i explicar i detallar alguns dels elements essencials d’aquest sector.

La iniciativa pretén sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d’aconseguir una festa tradicional i popular més inclusiva. La presentació tindrà lloc al Museu Diocesà de Barcelona el dissabte 3 de juny a les 11 hores. Serà accessible per a persones en cadira de rodes i tindrà interpretació en llengua de signes. 

Les festes del Corpus se celebraran de l’1 a l’11 de juny i són accessibles per a persones en cadira de rodes. A més, les següents xerrades a la Casa dels Entremesos compten amb interpretació en llengua de signes:

  • “La religiositat popular al carrer”, dimecres 7 de juny a les 20.00 hores.
  • “Els gremis, els entremesos i les festes de carrer”, dijous 8 de juny a les 20.00 hores.

El projecte “Glossari Bestial” és una iniciativa impulsada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La seva presentació s’emmarca dins de les celebracions de la festivitat del Corpus.

Podeu consultar el programa sencer en aquesta pàgina web.