Vine a parlar sobre el Dret a decidir de les persones amb discapacitat al Districte de Sant Andreu

La xerrada se celebrarà el dimarts 6 de juny a les 17.30h a la sala d’actes del Casal de Barri – Torre de la Sagrera

En diferents tonalitats de blau sobre fons blanc i blau clar: Cicle de drets i discapacitat. El dret a decidir. Xerrades col·loquis.
30/05/2023 - 16:12 h - Inclusió Laura Mata

La cita està organitzada per la Taula d’Entitats de Persones amb Discapacitat de Sant Andreu, conjuntament amb el Districte de Sant Andreu i el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Es tracta de la segona trobada del cicle de xerrades que va començar el 8M i que n’inclourà una més aquest 2023 sobre el dret a la vida independent.

La Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides estableix a l’article 12 que les persones amb discapacitat tenen dret a l’exercici de la capacitat jurídica en igualtat de condicions. A més, obliga als Estats membres de l’ONU a adoptar les mesures pertinents per proporcionar els suports necessaris per garantir-ho.

En aquest context, al cicle es debatrà com el legislador ha incorporat l’article a l’ordenament jurídic intern per passar d’un model de substitució a un model d’acompanyament. De la mateixa manera, s’analitzarà la planificació de les decisions anticipades en l’àmbit de la salut mental.

L’acte comptarà amb mesures d’accessibilitat comunicativa, prèvia demanda. Si necessiteu interpretació en llengua de signes i/o subtitulació en pantalla es pot demanar per correu a spitdistrictesantandreu@bcn.cat fins al dijous 1 de juny.

Programa:

17.30 hores. Benvinguda

17.40 hores. “El dret a decidir: la reforma de la legislació civil i processal en matèria de capacitat jurídica”. A càrrec d’Anna Grañana, tècnica superior en dret de l’Ajuntament de Barcelona.

18.15 hores. “El document de decisions anticipades”, a càrrec d’Hernan Sampietro, d’Activament.

18.50 hores. Torn obert de paraules

Modera l’acte: Elena Godoy, cap de l’àrea d’Habitatge d’ACIDH, entitat membre de la XAVI (Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent).

Aquesta trobada és una de les accions de promoció social sorgides de l’Estratègia d’inclusió del Districte aprovada pel Consell Plenari l’1 de desembre del 2022.