Accessibilitat als Centres Cívics

Definició 

La xarxa de centres cívics de Barcelona compta amb 52 equipaments culturals distribuïts per tots els barris de la ciutat que ofereix informació cultural, divulgació de coneixements mitjançant l’aportació d’experts i promoció del consum cultural i la pràctica artística en totes les seves vessants.

A partir de la voluntat d’innovar i d’estar al corrent de les transformacions d'una ciutat que canvia, els centres cívics desenvolupen projectes específics entorn les arts escèniques, les arts visuals, la música, el cinema, la ciència, el medi ambient, la cuina i la gastronomia i moltes altres temàtiques.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i els deu districtes de la ciutat treballen conjuntament per garantir que tota la ciutadania pugui accedir i gaudir d'aquesta programació.

Pel que fa a l’accessibilitat física, la supressió de barreres arquitectòniques i la incorporació del criteris de disseny universal han estan presents des de fa anys en els projectes arquitectònics dels nous centres cívics municipals, fet que ha permès obtenir un alt grau d’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

Respecte l’accessibilitat comunicativa, s’avança a través de les següents línies d’acció:

  • Instal·lació de bucles magnètics
  • Adaptacions a la senyalètica dels edificis
  • Formació del personal en matèria d'atenció al públic amb necessitats especials.
  • Suport a la difusió de les diferents mesures i recursos d’accessibilitat existents.
  • Suport a l'organització d'activitats accessibles, pensant especialment en les necessitats de les persones amb discapacitat visual o auditiva (activitats amb llengua de signes o subtitulació amb pantalla, activitats amb audiodescripció per a persones cegues...).
  • Suport a l'organització d'activitats inclusives (amb la participació directa de les persones amb discapacitat i les entitats en la seva organització i realització).
  • Suport a l'organització d'activitats de sensibilització davant la discapacitat (amb activitats adreçades a grans i petites que ajuden a entendre les necessitats de les persones amb discapacitat).
Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut