Banc del Moviment

Definició 

 

Logo del Banc del MovimentÉs un servei municipal que ofereix cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat i/o dificultats de moviment, de totes les edats, residents a Barcelona.

També ofereix productes tecnològics de suport per a tot tipus de discapacitat, com ara dispositius per a l'ordinador o joguines adaptades. 

El Banc del Moviment funciona gràcies a la solidaritat de particulars i d’entitats que donen productes per a la seva reutilització. Professionals els revisen, els homologuen i acompanyen les persones sol·licitants per asegurar-se que en fan un bon ús. Quan hi ha demanda de productes de suport no disponibles al Banc del Moviment també se’n compren de nous.

El préstec és per un període inicial de sis mesos, prorrogable en cas de necessitat. En el moment del préstec, cal deixar una fiança solidària. Cada mes, es descomptarà una part d'aquesta fiança per al manteniment dels diferents productes. La part restant, es retorna quan es torna el producte de suport.

Aquest servei municipal és en col·laboració amb les entitats Associació Catalana de l'Afectat d'Esclerosi MúltipleNexe Fundació i l'Associació per la Vida Independent

Requisits 

 • Ho pot demanar qualsevol persona resident a Barcelona que necessiti un producte de suport de forma temporal.

Tràmits 

Si necessiteu un productes de suport o en teniu un que voleu donar, teniu diferents vies per contactar amb el servei del Banc del Moviment, xarxa solidària de productes de suport. Podeu posar-vos-hi en contacte demanant cita prèvia en un dels punts d'atenció al públic: 

 • Punt d'atenció Barcelona Dreta (gestionat per l'Associació per la Vida Independent). Adreça: carrer Manuel Sanchis Guarner, 14-16
 • Punt d'atenció Barcelona Esquerra (gestionat per l'Associació Catalana la Llar de l'Afectat d'Esclerosi Múltiple). Adreça: carrer Leiva, 41 

O bé contactant amb l'Equip Coordinador del Banc del Moviment al telèfon 610 223 707 de dilluns a dijous de les 16.00 a les 18.00 hores. 

Punts d'atenció

 • Punt d’atenció BCN Esquerra (gestionat per l’Associació Catalana “La Llar” de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple).
  • Presencialment, amb cita prèvia, al C/Leiva, 41, baixos, 018014 de Barcelona, dilluns de les 10.30  a les 13.00 hores i dijous de les 17.00 a les 19.30 hores.
  • Per telèfon: 931 744 999, en horari d’atenció al públic o 640.947.206 de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 hores.
  • Per correu electrònic: bdmlallar@lallar.org
 • Punt d'atenció BCN Dreta (gestionat per l'Associació per la Vida Independent).
  • Presencialment, amb cita prèvia, al C. Manuel Sanchis Guarner, 14-16, local, 08016 de Barcelona, dimarts de 10.30 a les 13.00 hores i dimecres de les 17.00 a les 19.30 hores.
  • Per telèfon: 936 289 890, en horari d'atenció al públic o 623 461 855 de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 hores i dimecres i dijous de les 17.00 a les 19.30 hores. 
  • Per correu electrònic: bdmavi@avi-bcn.org

El Banc del Moviment acceptarà les donacions en funció de les necessitats del servei. Les donacions acceptades es poden portar a un dels dos punts d'atenció o bé, segons el tipus de producte, recollir en el domicili de forma gratuïta a la ciutat de Barcelona.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut