Banc del moviment

Definició 

Logo del Banc del Moviment

És un servei municipal que ofereix cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat i/o dificultats de moviment, de totes les edats, residents a Barcelona.

El Banc del Moviment funciona gràcies a la solidaritat de particulars i d’entitats que donen productes per a la seva reutilització. Persones voluntàries i professionals els revisen, els homologuen i acompanyen les persones sol·licitants per asegurar-se que en fan un bon ús. Quan hi ha demanda de productes de suport no disponibles al Banc del Moviment també se’n compren de nous.

El préstec és per un període inicial de sis mesos, prorrogable en cas de necessitat. En el moment del préstec, cal deixar una fiança solidària. Cada mes, es descomptarà una part d'aquesta finança per al manteniment dels diferents productes. La part restant, és retornarada quan es torna el producte de suport.

Aquest servei municipal és en col·laboració amb les entitats Banc Solidari de Material Ortopèdic, Associació Catalana de l'Afectat d'Esclerosi Múltiple, Nexe Fundació i Alencop Cooperativa

Requisits 

  • Ho pot demanar qualsevol persona resident a Barcelona que necessiti un producte de suport de forma temporal.

Tràmits 

Per fer la petició d'un producte, podeu:

  • Enviar un correu electrònic a bancdelmoviment@bcn.cat indicant el nom i els cognoms, el telèfon i/o el correu electrònic de contacte i el producte de suport que necessiteu.
  • Trucar al telèfon 610 223 707

Per a fer la donació d'un producte de suport, podeu fer servir els mateixos dos canals de comunicació. La recollida de donacions és gratuïta a Bacelona, però també podeu entregar el producte de suport en un dels punts d'atenció del Banc del Moviment: 

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut