Hospitals de dia

Definició 

És un servei d'assistència interdisciplinària, principalment sanitari, on el pacient amb malalties i incapacitats físiques o psíquiques o amb trastorn mental acudeix només al matí per rebre tractament integral i retornar després al seu domicili.

Requisits 
  • Ser una persona amb malaltia crònica o terminal o una persona gran amb malaltia que, ubicada en el seu entorn familiar habitual, requereix mesures de suport i rehabilitació amb predomini de l'aspecte sanitari.
  • Ser beneficiari de la Seguretat Social o d'altres mutualitats que tinguin conveni amb la Seguretat Social.
Tràmits 
  • Cal dirigir-se al centre d'atenció primària (CAP) que correspongui per territori, als hospitals de malalts aguts o als centres sociosanitaris.
Observacions 

Els hospitals de dia i equipaments assimilats per a la rehabilitació del malalt mental, sense internament, són dispositius assistencials on es fan intervencions terapèutiques de caràcter multidimensional.

Les persones amb malaltia mental que desitgen diagnòstic i tractament específics han de dirigir-se a la xarxa pública de salut mental.

La guia de recursos informa sobre els recursos, ajuts i beneficis que han estat considerats d’interès per a les persones amb discapacitat que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Són recursos propis de l’Ajuntament de Barcelona i també d’altres administracions, raó per la qual et recomanem que consultis els enllaços de l'apartat 'Més informació' per assegurar-te que sigui la darrera versió actualitzada.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut