Obtenció de la Targeta Blanca

Definició 

Targeta que fa possible que el seu titular pugui ser usuari del Servei Municipal de Transport Especial.

El servei s'ofereix en funció de la disponibilitat dels vehicles i del recorregut.

Requisits 
 • La pot sol·licitar qualsevol persona a partir dels 4 anys amb una certificat de discapacitat i mobilitat reduïda empadronada a la ciutat de Barcelona.
Tràmits 
 • Per sol·licitar la targeta és precisa la següent documentació:
  • Document de característiques específiques del tràmit.
  • Fotocòpia de la targeta acreditativa de la discapacitat, o del certificat de reconeixement de la discapacitat o de la notificació de la resolució per la qual es qualifica el grau de discapacitat emès pels Centres d'Atenció a persones amb discapacitat (CAD) de la Direcció General de Protecció Social. En el document ha de constar que SÍ supera el Barem de Mobilitat Reduïda.
  • Fotocòpia del DNI del titular.
 • Per demanar la renovació cal tornar a fer la sol·licitud de la targeta però especificant que es tracta d'una renovació.
 • Per demanar un duplicat per pèrdua d'una targeta vigent, cal trucar al Servei d'Atenció al Públic de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.
Observacions 

El preu del transport varia segons el servei que es demani:

 • Quan s'utilitza el microbús: les targetes individuals o multiviatge s'han de comprar al conductor del microbús. El preu és el mateix que la resta de transport urbà. També la targeta rosa i la targeta d'acompanyant són vàlides per a aquest servei de microbús. 
 • Quan s'utilitza el taxi: el preu del trajecte és el mateix que el d'un bitllet senzill d'autobús en l'àmbit de l'EMT (primera corona tarifària) i s'ha de pagar en efectiu al taxista.

En tots dos tipus de vehicles es pot portar un acompanyant sempre i quan la persona amb discapacitat porti el Passi Metropolità d'Acompanyant.

La guia de recursos informa sobre els recursos, ajuts i beneficis que han estat considerats d’interès per a les persones amb discapacitat que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Són recursos propis de l’Ajuntament de Barcelona i també d’altres administracions, raó per la qual et recomanem que consultis els enllaços de l'apartat 'Més informació' per assegurar-te que sigui la darrera versió actualitzada.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut