Acte de cloenda de la 4a edició del Projecte CASBA al districte de Sarrià – Sant Gervasi

Acte de cloenda de la 4a edició del Projecte CASBA al districte de Sarrià – Sant Gervasi

21/04/2022 - 17:54

En aquesta edició del projecte Comerç Accessible Sense Barreres, s'ha analitzat el nivell d'accessibilitat de 7 comerços de l'Eix Comercial Sant Gervasi.

Han participat estudiants de la Facultat d’Arquitectura de La Salle – Universitat Ramon Llull, coordinats per l’arquitecte i professor Jaume Pla, i s’ha comptat amb la col·laboració de l’Eix Comercial de Sant Gervasi i entitats de persones amb discapacitat.

A partir de la metodologia d’aprenentatge, l’alumnat d’arquitectura i les persones amb discapacitat han treballat plegades per analitzar el nivell d’accessibilitat física i comunicativa de 7 comerços de l’Eix Comercial de Sant Gervasi.

Les entitats de persones amb discapacitat que han participat en aquesta edició han estat:

Una vegada fet l’anàlisi, els estudiants van elaborar les propostes de millora de l’accessibilitat als comerciants, amb el suport de professionals de la Universitat i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), impulsor del projecte juntament amb el Districte de Sarrià – Sant Gervasi.

En l’acte de cloenda del projecte, que va tenir lloc el passat dimarts 19 d’abril, es va ressaltar la importància del disseny universal en l’arquitectura per garantir  que totes les persones puguin accedir i gaudir dels serveis que ofereix la ciutat, i la importància d’aquest projecte en la sensibilització, tant d’alumnes d’arquitectura com dels comerciants, envers la discapacitat.

Els i les alumnes d’arquitectura van explicar els seus projectes de millora d’accessibilitat als comerços i es va gaudir de l’espectacle de dansa inclusiva “Invictus, Sense Límits”, a càrrec d’Invictus Dance Company.

L’acte va comptar amb les següents mesures d’accessibilitat a la comunicació: interpretació en llengua de signes, subtitulació en pantalla i sala equipada amb bucle magnètic.

El CASBA és un projecte de sensibilització i millora de l’accessibilitat dels barris a través de l’estudi de la via pública, equipaments i comerços per part d’alumnes d’arquitectura i el disseny de propostes de millora.

Comparteix aquest contingut