Barcelona celebra la seva bogeria

Barcelona celebra la seva bogeria

15/05/2019 - 09:12

El 19 de maig se celebrarà el Dia de l’Orgull Boig

Per segon any consecutiu, Barcelona se suma a aquesta iniciativa internacional per donar visibilitat a les persones amb trastorn de salut mental i promoure una transformació en la mirada social sobre l’anomenada bogeria. També es vol naturalitzar la diversitat com a un element central en la construcció de societats més justes i atentes.

Enguany, la iniciativa gira en torn dues temàtiques principals: primer, “Dret a ser lliure, dret a ser jo” reivindicant la diversitat com a part de tot exercici legítim de llibertat, i en segon lloc “Treu a passejar la teva pròpia bogeria” per mostrar i compartir les bogeries que tots i totes portem dins.

La festa començarà a les 16:30 a la Plaça del Poeta Boscà, en el Mercat de la Barceloneta, amb un taller per fer les pancartes que portarem a la manifestació de les 17:30. Aquesta s’iniciarà en aquesta plaça, seguirà pel carrer de l’Almirall Churruca, carrer de Pepe Rubianes, Passeig Marítim de la Barceloneta i acabarà en el Parc de la Barceloneta. A continuació, a les 18:30, es farà la festa i concert gratuït en el mateix parc, on tocaran Bohemios Autorizaos i Taki Sounds

El Mad Pride Day va sorgir fa 26 anys al Canadà amb la intenció d’atorgar un lloc central a les persones amb patiment emocional, donar-los-hi suport en la construcció de les seves vides i desenvolupar societats acollidores i obertes a la diversitat. Des de llavors s’ha anat expandit en diferents països del món com Brasil, França, Itàlia, Estats Units, Argentina, etc. Actualment, es tracta d’una jornada festiva i reivindicativa celebrada en diferents ciutats i estats del món.

La jornada està organitzada per una comissió formada per variades entitats i federacions de salut mental en primera persona de Catalunya, amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona i La Cúpula Music.

Comparteix aquest contingut