Barcelona se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Barcelona se suma al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

20/11/2017 - 14:11

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i ho celebrem oferint un ampli i divers ventall d'activitats gratuïtes que es duran a terme a tots els districtes de la ciutat, des de mitjan novembre fins a mitjan desembre.

Amb el lema ‘#SumemCapacitats, #SumemDiversitats’,  volem posar l’accent en els beneficis d’una societat plural i en la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, els diferents sectors i districtes de la corporació municipal i les entitats del territori, són peces clau per construir una ciutat igualitària, justa, cohesionada i integradora.

Celebrant el Dia Internacional volem recordar que seguim treballant per superar els reptes que constantment se’ns plantegen des de diferents àmbits de la vida ciutadana per assolir l’objectiu desitjat; una societat 100% accessible i 100% inclusiva, en la que totes les persones hi puguin viure, gaudir i participar d’una manera plena i autònoma.

El programa d’activitats

Festivals d’arts escèniques i de cinema inclusius, exposicions que trenquen barreres, visites guiades per tots els públics, conferències i espais de debat que reivindiquen drets, tallers familiars, flashmobs per ballar-hi tothom, presentacions de serveis integradors i actes festius i lúdics per celebrar la diversitat, ompliran places, carrers i equipaments de la ciutat durant més d’un mes.

El dia 1 de desembre, el Museu Picasso acollirà  una jornada per presentar un projecte d’innovació tecnològica que millora el desenvolupament cognitiu i comunicatiu dels infants amb pluridiscapacitat.

A Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris, s’han organitzat, conjuntament amb entitats del territori, festes obertes a tothom amb actuacions i espectacles diversos per commemorar l’efemèride. Horta-Guinardó i Sant Andreu ens conviden a ballar per la diversitat al so de Txrango i Els Catarres en una Flashmob col·lectiva.

Els més petits poden gaudir d’un matí de tallers inclusius a la plaça de la Vila de Gràcia. A Sants-Montjuïc teniu l’ocasió de conèixer l’espai d’integració per a persones amb sordceguesa de l’Hort d’en Queni a l’acte d’inauguració del 30 de novembre ,i a Sant Martí, la Fundació Pere Mitjans que obre les seves portes per celebrar el seu 40è aniversari. Les Corts us proposa una ruta accessible pel patrimoni cultural de Pedralbes.

Finalment, a Ciutat Vella us animen a participar de la Festa de Cloenda del ‘Cooperem en la diversitat’, un projecte que fa temps que trenca barreres i construeix ponts per la diversitat funcional.

Us convidem a participar d’aquestes i moltes altres activitats! Totes són gratuïtes i algunes necessiten inscripció prèvia. 

Consulteu el programa d’activitats i les mesures d’accessibilitat, clicant aquí.

 

Comparteix aquest contingut