Celebrem i compartim el premi EPSA per al projecte Hort al Terrat

Celebrem i compartim el premi EPSA per al projecte Hort al Terrat

11/12/2019 - 17:37

Representants de l'IMPD, de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, d'entitats socials i persones amb discapacitat celebren el guardó al projecte Hort al Terrat, com la pràctica més innovadora i eficient del sector públic europeu, a nivell local.

El passat dimarts, 10 de desembre, es va celebrar l’entrega de premis a les entitats participants en el projecte “L’hort al terrat”, on es treballa amb onze entitats per cuidar cinc horts a la ciutat de Barcelona. Aquesta activitat estava englobada dins les activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Durant l’acte, membres dels European Public Sector Awards van fer entrega del premi a representants del projecte Hort al Terrat, tot explicant la rellevància d’una distinció europea que destaca iniciatives innovadores entre més de 160 candidatures de 18 països europeus. Les entitats premiades participants en el projecte són la Fundació DAU, el Centre Ocupacional Sínia, el Taller Sant Jordi, APROSEAT, Fundació Joia, Pretallers Sant Josep, el Centre Ocupacional Ariadna, el Centre Ocupacional Taller Escola Sant Camil, el Centre Ocupacional Eneida, la Fundació ATRA i acidH. D’una altra banda, també es va lliurar el premi a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que col·labora en el suport tècnic i agronòmic dels conreus.

També va comptar amb un vídeo de Margarita Marí-Klose, Regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i la presentació de Ramon Lamiel, gerent de l’IMPD.

L’acte va tenir lloc a l’Espai Jove La Fontana, un dels equipaments municipals que té un hort al terrat i ha comptat amb la presència de les persones vinculades al projecte, que han tingut l’oportunitat de visitar-lo de la mà d’acidH i ATRA, les entitats encarregades de l’hort de l’Espai Jove La Fontana.

El projecte “L’hort al terrat” es va iniciar l’any 2016 i en l’actualitat compta amb cinc horts a diferents edificis públics dels districtes de l’Eixample, Gràcia, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. Les perspectives de futur son arribar als deu, a més d’arribar a incorporar altres col·lectius ciutadans dins la gestió d’aquests nous horts, continuant així amb els objectius d’empoderar les persones amb discapacitat, donar un major aprenentatge sobre el conreu d’hortalisses i plantes, i el desenvolupament d’una Barcelona més verda.

 

Comparteix aquest contingut