Crida a les persones grans amb discapacitat a votar a les eleccions al Consell Rector de l'IMPD

Crida a les persones grans amb discapacitat a votar a les eleccions al Consell Rector de l'IMPD

31/05/2021 - 15:26

El període de votació s’inicia l'1 de juny. Les persones grans amb discapacitat són una part important dels ciutadans i les ciutadanes de Barcelona que també poden fer escoltar la seva veu a través del seu vot.

Com diu la Vicenta Pechuán, dona de 88 anys amb una discapacitat del 82%, “si no lluitem pels nostres drets, ningú no ens escoltarà”.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona organitza, cada quatre anys, les eleccions per escollir les 10 persones amb discapacitat que formaran part del Consell Rector, el seu òrgan de govern.

Més de 150.000 persones amb discapacitat de la ciutat votaran per escollir qui les representarà a l’Ajuntament de Barcelona, aportant experiència en primera persona. I les persones grans amb discapacitat són una part important que també pot fer escoltar la seva veu a través del seu vot.

És una cita de participació ciutadana única per fer de Barcelona una ciutat accessible i inclusiva per a tothom. Tal com explica la Vicenta, lluitadora de 88 anys d’edat i amb un 82 % de discapacitat, “la ciutat ha millorat, però encara et trobes amb moltes dificultats. Els carrers són estrets. Et trobes ascensors a les parades de metro que, de vegades, no funcionen o estacions de rodalies no adaptades”.

La Vicenta ho té clar. Votarà per escollir la persona o les persones candidates que creu que millor la poden representar a l’IMPD. I tu?

Consulta la web oficial de les #EleccionsIMPD per obtenir més informació.

El període de votació s’iniciarà al juny. De l’1 al 16 de juny es podrà votar per Internet i del 17 al 19 de juny de manera presencial amb papereta.

Per poder votar, són requisits fonamentals estar empadronat/da a la ciutat de Barcelona, tenir reconegut el grau de discapacitat o tenir un diagnòstic psiquiàtric de trastorn de salut mental i estar inclòs o inclosa en el cens electoral.

Vota

Pots votar de dues maneres:

  1. Per Internet, des del web de votació, de l’1 al 16 de juny, ambdós inclosos. Recorda que el sistema de vot per Internet garanteix el vot lliure i secret, igual que el vot presencial amb papereta.

Per votar per Internet necessites:

  • El número del teu DNI.
  • El nom de la persona o persones candidates a favor de qui vols votar.
  • Tenir el mòbil a mà. Rebràs un missatge SMS al mòbil amb el codi per votar.

Consulta tota la informació en aquest enllaç de El vot per internet.

  1. De manera presencial amb papereta, al punt de votació de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, del 17 al 19 de juny, ambdós inclosos.
  • Lloc: carrer de València, 344, planta baixa i primera planta.
  • Hora: de les 10.00 a les 18.00 hores.

Consulta més informació sobre el vot presencial aquí.

Punts de suport a la votació

A cada districte hi haurà un punt de suport a la votació. Estaran oberts de l’1 al 16 de juny, ambdós inclosos. Pots anar a qualsevol punt de suport, directament o amb cita prèvia.

Si necessites el servei d’intèrpret en llengua de signes, el pots demanar dos dies laborables abans d’anar a votar enviant un correu electrònic a eleccionsIMPD@bcn.cat.

Si vols venir en grup a un punt de suport a la votació, també et recomanem que demanis cita per mitjà de l’adreça electrònica eleccionsIMPD@bcn.cat.

Al punt de suport a la votació, hi haurà una persona que t’informarà de qualsevol dubte que tinguis sobre les eleccions i et donarà suport per inscriure-t’hi o per votar per internet.

Consulta les adreces i els horaris dels punts de suport al vot de cada districte en aquest enllaç.

Inscriu-te al cens electoral

Per saber si estàs inscrit o inscrita al cens electoral, pots consultar aquesta informació en el següent enllaç: Comprova en aquest enllaç si ja estàs inscrit o inscrita en el cens electoral. Si no estàs inscrit o inscrita, clica en aquest enllaç per inscriure-t’hi i segueix les instruccions que apareixen.

Hi ha temps d’inscriure’s fins al 18 de juny. Tot i que l’IMPD recomana fer-ho abans del 31 de maig. És important que cada ciutadà o ciutadana s’inscrigui en el cens o censos en els quals té dret a votar.

Coneix els candidats i a les candidates

Ja saps qui són els candidats o les candidates a les Eleccions de l’IMPD? Encara no tens clar a qui votar?

Trobaràs tota la informació en aquests enllaços:

Pots fer consultes o resoldre dubtes a través de

  • Adreça electrònica: eleccionsimpd@bcn.cat.
  • Telèfon: 934 132 716 (de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.30h i dimarts de 16.00 a 18.30h).

Comparteix aquest contingut