El Palauet Albéniz, un espai d’oci per descobrir

El Palauet Albéniz, un espai d’oci per descobrir

19/09/2015 - 15:28

Obres les portes durant el primer cap de setmana de festa major i és l’escenari d’oci i de gastronomia. La festa està cada cop més descentralitzada, i el Palauet Albéniz es consolida com un entorn ideal per a l’exhibició de danses tradicionals, esbarts i colles sardanistes, però també per a propostes més innovadores, que aposten pel circ, l’animació i, fins i tot, el surrealisme.

Vídeo ‘Portes obertes al Palauet Albéniz’

El Palauet Albéniz s’ha vestit de festa per la Mercè d’enguany i obre les portes en 2 jornades plenes de cultura. Aquest dissabte i diumenge, entre les 11.00 i les 21.00 hores, els visitants poden endinsar-se en aquest edifici, construït amb motiu de l’Exposició del 1929, amb uns animadors ben peculiars. Els majordoms i les minyones del palauet s’encarreguen d’amenitzar la visita cantant, ballant i convidant els assistents a participar en les activitats.

Un cop a dins, els visitants poden recórrer diverses estances de l’edifici, d’estil barroc i d’ús exclusiu de la família reial fins que a la dècada dels seixanta l’Ajuntament va decidir celebrar-hi també grans recepcions oficials. El recorregut passa per la sala dels tapissos, la dels miralls, el despatx oficial o el gran menjador. A més, al soterrani és possible passejar per la cuina del palauet.

Un jardí per al gaudi

Els diversos espais dels jardins de Joan Maragall, a més, s’omplen de teatre, música, dansa i arts de carrer; ben bé com si s’hi celebrés una petita Mercè. Els espectacles s’estenen al llarg de tot el dia, i no hi falta l’animació, el circ, la poesia o el cinema. Les propostes són aptes per a grans i petits, amb un paper destacat de la cultura popular.

Hi participen esbarts i colles sardanistes, que, acompanyades d’una cobla, interpreten danses tradicionals, com bolangeres o balls de gitanes. Uns glosadors, tot cantant, improvisen les presentacions, i unes caravanes gastronòmiques permeten tastar plats relacionats amb els espectacles que s’ofereixen en l’espai.

Comparteix aquest contingut