Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda podran circular per la Zona de Baixes Emissions

Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda podran circular per la Zona de Baixes Emissions

04/12/2019 - 15:47

A partir de l'1 de gener Barcelona incorpora una Zona de Baixes Emissions (ZBE) dins la qual es restringeix la circulació de vehicles altament contaminants. Per salut, perquè el planeta ho necessita i perquè cal actuar davant l’emergència climàtica.

Per tal de poder circular per la ZBE caldrà disposar d’un distintiu mediambiental que atorga la Direcció General de Tràfic. Es pot sol·licitar AQUÍ. No obstant, les persones amb mobilitat reduïda que disposin d’un vehicle al seu nom podran circular fins que es renovin el vehicle, malgrat no disposin del distintiu mediambiental. Per poder-ho fer cal registrar-se en aquesta pàgina: AQUÍ

La Zona de Baixes Emissions entra en vigor l’1 de gener de 2020. És una àrea protegida de més de 95 quilòmetres quadrats en la qual es prohibeix la circulació dels vehicles més contaminants els dies feiners, de 7.00 a 20.00 hores. Inclou tota la ciutat de Barcelona i una part o la totalitat dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Queden fora de la ZBE les rondes, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i la Zona Franca.

Es calcula que aquesta mesura limitarà la circulació a 50.000 vehicles i es reduiran un 15% les emissions de NO2, millorant així significativament la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

Més informació aquí

Comparteix aquest contingut