Jordi Tudela, nou gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

Jordi Tudela, nou gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

14/07/2021 - 13:12

El nou Gerent de l'IMPD, treballa des dels anys vuitanta per garantir els drets de les persones amb discapacitat des de la societat civil i com a professional dels serveis socials. Ara es compromet a treballar en xarxa amb les entitats i les persones amb discapacitat per seguir avançant en el compliment de drets.

Jordi Tudela Fernàndez, va nàixer al barri de Poblenou, a Barcelona. És llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, per la Universitat de Barcelona amb una especialitat en Pedagogia Terapèutica. Té un postgrau en Serveis Socials i Política Social, de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

Destaca per la seva trajectòria en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat. El seu compromís personal l’ha portat a diferents càrrecs de representació dins de les entitats de persones amb discapacitat. Així, ha estat coordinador del Comitè Català de Representatnts de ‘Minusvàlids’, Vicepresident de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, representat al Consell Rector de l’IMPD i membre del Comitè Executiu de l’EAPN, entre d’altres.

Professionalment sempre ha treballat en l’àmbit. Va començar des del Centre d’Educació Especial Carrilet, ha estat coordinador del programa d’integració de l’ONCE, i gerent i director general del Dincat.

També ha ocupat altres càrrecs directius i gerencials al tercer sector i l’administració pública, com la direcció del Programa de la Dependència, el ProDep, al Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya. A nivell municipal ha coordinat els departaments d’inclusió social de diferents ajuntaments de l’àrea metropolitana.

Aquest bagatge compromès amb les situacions de discapacitat, la inclusió i la innovació en els serveis públics, l’aplicarà ara a l’IMPD.

Colze a colze amb les entitats

Jordi Tudela viu el repte de ser al capdavant de l’IMPD amb il·lusió i amb un “enorme sentit de la responsabilitat”, perquè “treballar cada dia per la inclusió, la diversitat i l’accessibilitat és comprometre’s per millorar la vida de totes les persones de la ciutat”. Igualment, com a expert en els drets de les persones amb discapacitat assenyala que “encara queda molt per fer” per garantir la igualtat de drets per tothom.

En el seu pla de treball més imminent, el nou gerent destaca la importància de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, que enguany compleix 15 anys, i que és el marc normatiu que guia les polítiques municipals per a convertir Barcelona en un referent en l’accessibilitat.

Però més enllà de la legislació, Tudela ha destacat que “són les persones amb discapacitat, les seves famílies i les entitats qui amb la seva empenta i fortalesa ens marquen el camí”.

Per al gerent, amb una llarga trajectòria en la societat civil, el principal actiu de l’IMPD són les persones amb discapacitat i el seu entorn i per a la seva gestió aposta pel “treball en xarxa i la corresponsabilització en la presa de decisions per a avançar en la igualtat i l’ampliació de drets”.

Tudela ha estat nomenat al juliol de 2021, en substitució de Ramon Lamiel Villaró que ha assumit responsabilitats al Servei Català de Trànsit.

Comparteix aquest contingut