La Festa Major de Gràcia 2019 serà més inclusiva, familiar, sostenible i antimasclista

La Festa Major de Gràcia 2019 serà més inclusiva, familiar, sostenible i antimasclista

26/07/2019 - 08:35

La Festa Major de Gràcia 2019 accentua la mirada inclusiva amb un nou premi de guarnits al carrer més accessible, més activitats amb mirada inclusiva i un pregó protagonitzat per quatre esportistes d'elit amb discapacitat.

Eloi Badia, regidor de Gràcia, i Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major van presentar la Festa Major d’enguany, 24 carrers participen del concurs de guarnits de 2019, una  xifra rècord que no s’assolia des de 2001.

Eloi Badia, va destacar l’increment de carrers guarnits “cal felicitar tant la Fundació com les comissions de carrers i les colles de cultura per la feina feta… Amb aquestes dades i les més de 900 activitats programades als carrers i places podem dir que la festa gaudeix de molt bona salut” va continuar. Altres aspectes destacables de l’edició d’enguany:

La Festa inclusiva al centre de la Festa Major

  • Un pregó inclusiu a càrrec de quatre dones esportistes amb IL (intel·ligència límit) : la Cristina Pandis, la Xènia Galtés, la Paola Manjon i la Noèlia BautistaDones esportistes i medallistes olímpiques, que ens parlaran de les seves lluites i posen l’eix de la inclusivitat al centre de la festa.
  •  Nou premi en el concurs de carrers guarnits. El premi al millor carrer accessible. Un premi impulsat pel Districte i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat amb la col·laboració de la Fundació Festa Major. Aquest premi compta amb un jurat especialitzat del qual també en formaran part entitats dedicades a persones amb discapacitat.
  • En aquesta edició la festa inclusiva també hi haurà moltes més activitats com les que s’han programat als espais de festa impulsats pel Districte a la plaça de les Dones del 36, la plaça Revolució i la plaça del Sol. Precisament a la Plaça del Sol es farà un taller de batucada de la mà del grup Rerperkutim adaptat a persones amb discapacitat auditiva.
    CONSULTA EL PROGRAMA DE LES ACTIVITATS INCLUSIVES DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

A Gràcia només sí és sí

La Festa Major de Gràcia tornarà a ser una festa feminista i antimasclista, amb tolerància zero cap a les agressions o l’assetjament masclista als nostres carrers. Enguany s’ha canviat el lema de la campanya BCNantimasclista perquè a Gràcia, Només sí és sí.

  • Un any més la Plaça de la Revolució el punt d’informació i assessorament, amb tot el material i recomanacions necessàries d’actuació davant de casos d’assetjament o agressió.
  • Dues parelles itinerants,  passejaran pels diferents espais de festa.
  • Les comissions de carrer comptaran amb tot el material necessari per fer prevenció i actuar en cas necessari.

Altres temes a destacar

La Festa Major de Gràcia 2019 també es consolida com una festa sostenible. A banda de repetir l’experiència del got reutilitzable per eliminar els gots d’un sol ús, que l’any passat va evitar fer servir més de 800.000 gots de plàstic, també s’incidirà perquè els àpats populars al carrer es facin amb plats, gots i coberts de material compostable.

La Cultura Popular, com cada any, tindrà una presència destacada i  novetats. Neix La passada del Pregó, que es farà el 14 d’agost a les 17.30h. La festa incorpora un nou cercavila que sortirà des de la Fundació Festa Major amb els gegants i l’Àliga de Gràcia i que arribarà a la plaça del Sol on recolliran tots els participants del Toc d’inici per arribar plegats a la plaça de la Vila i donaran pas a l’acte del Pregó. Destacar  la diada castellera d’enguany es fa el dissabte 17 d’agost i coincidirà en dia i lloc amb l’entrega de premis. Per tant, l’entrega de premis s’avançarà a les 17h.

També es va destacar la campanya de la convivència a la Festa. Per què sigui la  festa per a tothom cal garantir el respecte al guarnit, que els veïns i les veïnes de Gràcia  puguin descansar, així com tenir cura de la neteja dels carrers. La festa comptarà amb limitadors en 10 espais de festa i s’instal·laran 97 lavabos públics, un 10% més respecte l’any passat.

Quant a la mobilitat i la seguretat de la Festa, es recomana accedir en transport públic i cal recordar que el Metro funcionarà tota la nit de divendres  i dissabte16  i 17 d’agost. D’altra banda, per garantir les condicions òptimes d’accessibilitat en la visita dels carrers guarnits es manté, un any més els itineraris recomanats i el pla d’accés obligatori que s’activarà en els moments de més afluència de persones.

Per a més informació podeu consultar dossier aquí.

Comparteix aquest contingut