La Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) celebra cinc anys amb més de 3.000 persones contractades

La Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) celebra cinc anys amb més de 3.000 persones contractades

13/12/2019 - 13:52

La Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) ha celebrat el cinquè aniversari. La XIB, que va néixer amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones amb discapacitat a partir de la col·laboració entre el tercer sector i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha atès des de l’any 2014 més de 8.000 persones i ha superat també les 3.000 persones contractades.

De fet, la xarxa ha millorat any rere any els seus resultats quantitatius, fins al punt que durant l’any 2018 va atendre més de 1.700 persones i va contactar amb més de 2.000 empreses per impulsar la contractació de més de 700 persones. A banda, el nombre d’entitats participants s’ha ampliat amb la incorporació de la Fundació Esclerosi Múltiple, l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Problemes de Salut Mental i el Centre d’Higiene Mental Les Corts, que se sumen així a les entitats que ja en formaven part: l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes, l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà, la Fundació Aura, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació ECOM, la Fundació Els Tres Turons i la Fundació Joia, totes elles liderades per l’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD.

La col•laboració entre el govern local i aquestes entitats expertes en l’àmbit ha portat també a la creació conjunta aquest 2019 del projecte Inclou Futur, un dispositiu de gestió integral per fer un salt endavant en la inclusió laboral d’aquestes persones. El servei ofereix sensibilització, assessorament i acompanyament al teixit empresarial de petites i mitjanes empreses de la ciutat. A més a més, la XIB ha avançat en la reducció de desigualtats per raó de gènere i ha augmentat la seva presència a nivell nacional i internacional.

Comparteix aquest contingut