L'Art Impossible, el festival que reivindica l'art inclusiu

L'Art Impossible, el festival que reivindica l'art inclusiu

24/05/2017 - 17:36

Avui 3 i demà 4 de juny el Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i la plaça Margarida Xirgu acollen el Festival l’Art Impossible.

Durant dos dies, el festival ofereix l’oportunitat de compartir, conèixer i gaudir de diversos espectacles i activitats en les quals persones amb i sense discapacitat exploren diferents disciplines artístiques.

S’exhibiran les darreres creacions de grups i col·lectius de teatre, dansa, música i arts plàstiques que vetllen per a l’accés universal a la participació i a la professionalització artística. Obres i creacions que destaquen pel seu caràcter innovador i aporten una mirada transformadora de l’art.

L’entrada és gratuïta i totes les activitats són accessibles.

Consulteu el programa d’espectacles i activitats.

ENCARA QUEDEN ENTRADES PER ALGUNS DELS ESPECTACLES I ACTIVITATS!!!  Es poden adquirir directament al Mercat de les Flors.

Programació

El festival comptarà amb la presència d’Ignasi Terraza, un dels pianistes de jazz més destacats de l’Estat espanyol, que estarà acompanyat pels músics Nono Fernández i Xavi Hinojosa. La companyia de dansa integrada Liant la Troca, coreografiarà la seva música.

Pel que fa al teatre, el festival ha programat tres companyies: la Companyia Palmyra amb Lucrecia & Judith, una revisió contemporània de dos mites femenins de l’Antic Testament i El mirador de les paraules de la Companyia Bambú, una obra de creació pròpia que incita a qüestionar-nos com un món envaït per la tecnologia és també un món envaït per la soledat i el desig de comunicar-nos.

El públic també podrà gaudir d’una proposta de dansa de la mà del Colectivo El Brote amb l’obra Quebradas e Imperfectas, que apropa al públic les vivències i emocions de les persones amb malalties minoritàries i de música i dansa amb La pell als marges, una proposta d’ARTransforma que s’estrena per primera vegada i té com a eix central les lluites i les emocions al voltant de les arts.

Els més petits també tindran el seu espai a la programació amb el conte El Mar de l’entitat Jocviu.

El festival comptarà amb la instal·lació-taller d’arts plàstiques de Susoespai Com plora el mar, una intervenció artística que revisa la problemàtica de la migració obligada. Al seu torn, els artistes Mario Berguño, Kelly Arrontes i Aleix Urbano, participaran al festival amb una demostració de pintura en viu.

Amb la finalitat d’apropar les propostes a la ciutadania i generar oportunitats de diàleg entre artistes i públic, el festival comptarà amb els tallers de dansa i teatre d’Adam Benjamin, Improvisació i el món entre la llibertat i la tensió, de David Ojeda amb Arts escèniques i diversitat i Pablo Navarro i Jordi Cortés amb El silencio le dice a la palabra.

Els directors dels tallers també participaran en la taula rodona posant a debat les mirades, opinions i realitats al voltant de les polítiques i les pràctiques inclusives en l’àmbit de l’art.

Comparteix aquest contingut