L'aula multisensorial de la biblioteca de Bon Pastor s'acosta a les persones amb discapacitat

L'aula multisensorial de la biblioteca de Bon Pastor s'acosta a les persones amb discapacitat

10/02/2020 - 11:12

Representants de la Taula d'entitats de persones amb discapacitat del districte de Sant Andreu visiten l'aula multisensorial de la Biblioteca de Bon Pastor per conèixer el projecte d'accessibilitat per a persones amb diversitat sensorial.

Fruit d’aquesta visita, les entitats membres de la Taula promouen visites i activitats entre les persones que formen part de les entitats.

El passat mes d’octubre la biblioteca Bon Pastor va posar en funcionament aquesta aula multisensorial. Es tracta d’un espai innovador dissenyat i equipat amb diferents dispositius tecnològics i instruments audiovisuals que estimulen els sentits i afavoreixen l’atenció dels seus usuaris. Un projecte pioner a Catalunya i Espanya que promou l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat. En aquest sentit la biblioteca ofereix diversos serveis:

  • Ús individual de la sala: els usuaris amb diversitat funcional poden reservar la sala en sessions de 30’ o 1h, per fer ús de biblioteca, però adaptada a les seves necessitats. La biblioteca ofereix xerrades informatives destinades a famílies tots els dissabtes a les 12h.
  • Ús per part de professionals: oferim tan individualment com col·lectivament als professionals (mestres, educadors, psicòlegs…) de les escoles, associacions, etc., la possibilitat de treballar amb infants. Aquest espai pot ser molt adequat per adquirir nous aprenentatges, treballar temes emocionals, etc.

Un projecte d’enxarxat del barri amb mirada d’inclusió que permet fomentar l’intercanvi i cohesió social.

Comparteix aquest contingut