Ruta accessible pels racons amagats de la Dreta de l'Eixample

Ruta accessible pels racons amagats de la Dreta de l'Eixample

03/07/2015 - 00:00

Disset persones amb discapacitat visual o auditiva van formar part del grup que va assistir a la “Ruta pels racons amagats de la Dreta de l’Eixample”, organitzada per la Fàbrica del Sol i programada en el marc de la festa per l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.

Es va comptar amb intèrpret en llengua de signes i amb diferents elements tàctils, i el guia també va adaptar especialment el desenvolupament de l’activitat a les persones amb discapacitat assistents. Va ser la primera vegada que aquesta ruta s’ofereix amb serveis d’accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva i visual, però des de la Fàbrica del Sol preveuen incorporar-los de forma fixa a les properes edicions.

La “Ruta pels racons amagats de la Dreta de l’Eixample” vol mostrar els interiors d’illa recuperats del pla Cerdà i convida a experimentar, tot passejant-hi, sobre la qualitat de vida que ofereixen. A l’activitat es varen poder tocar fruits i llavors dels diferents arbres que es van anar trobant durant el recorregut, com el plataner, el lledoner i les tipuanes. També es va caminar per diferents tipus de paviments: des del sorrenc de la Plaça Tetuan, passant per l’enjardinat del passeig Sant Joan i el sòl ple de fulles dels Jardins de la Torre de les Aigües.

La ruta també va permetre parlar una mica del cicle de l’aigua a la ciutat a partir d’una boca d’aigües subterrànies i una antiga Torre de les Aigües, així com escoltar el so de l’aigua dins del claustre de la Parròquia de la Puríssima Concepció i posar la mà dins de la coneguda platja de l’eixample.

Comparteix aquest contingut