Es renoven els ascensors de deu estacions de metro

Es renoven els ascensors de deu estacions de metro

09/07/2015 - 00:00

El manteniment de cicle llarg renova components importants de les instal·lacions i serveix per prevenir fallades, augmenta la disponibilitat dels equips i ajuda a allargar la vida útil de les instal·lacions. Metro l’està aplicant als ascensors, un element de transport vertical cada vegada més present a les estacions i també més sensible, ja que forma part dels itineraris per a persones amb mobilitat reduïda existents en el 87% de les estacions de la xarxa.

Dues de les intervencions de renovació parcial previstes aquest any tenen lloc a Trinitat Vella, de la línia 1, i a Drassanes, de la línia 3. En el primer cas, es tracta de substituir el xassís de la cabina i el quadre de maniobra de l’ascensor exterior, que comunica el carrer amb el vestíbul. A Drassanes es procedirà a renovar i traslladar el grup tractor elèctric de la part inferior a la part superior del fossat, en els dos ascensors existents. Això evita afectacions per filtracions, augmenta la disponibilitat i fa la instal·lació més segura.

Dins la seva programació per al 2015, l’Àrea de Manteniment i Projectes de Metro ha previst actuacions semblants a les estacions de Marina (L1), al juliol; Canyelles (L3), al setembre; Fontana (L3), a l’octubre; Mundet (L3), Sant Martí (L2) i Liceu (L3), al novembre, i Monumental (L2) al desembre. L’octubre serà el moment per a una obra de més abast en l’ascensor interior d’Universitat (L2), al qual se li substituirà el grup motor hidràulic per un d’elèctric, més adequat per a la intensa càrrega de treball que suporta.

Quatre renovacions totals més

Paral·lelament, TMB ha iniciat els tràmits per encarregar l’execució de la renovació completa dels ascensors exteriors de les estacions de Fondo (L1), Hospital de Bellvitge (L1), Tetuan (L2) i Sant Antoni (L2). Aquests ascensors de més de 20 anys han tingut un ús intensiu i estan al final de la seva vida útil.

Les operacions d’actualització suposen l’aturada temporal dels ascensors, d’uns quatre dies, quan són parcials, o de fins a quatre setmanes, quan se substitueix la major part de l’equipament. Hi haurà senyalització en les estacions afectades i informació actualitzada al web de TMB.

La xarxa de metro compta amb 401 ascensors, 372 dels quals en les línies convencionals i la resta a la línia 9/10, en què el manteniment de les estacions l’assumeix el concessionari. L’any 2014 van acreditar en conjunt un índex de disponibilitat del 98,93%.

Comparteix aquest contingut