L'Associació Cultural Urbana celebra 30 anys fent visible la diversitat funcional

L'Associació Cultural Urbana celebra 30 anys fent visible la diversitat funcional

21/08/2015 - 00:00

El 1985 un grup de persones van fundar l’Associació Cultural Urbana (ACU) per denunciar els problemes d’accessibilitat que hi havia a la ciutat i l’àrea metropolitana. Durant els anys vuitanta l’entitat, de caràcter social, va organitzar actes com pintar els esglaons del metro o penjar cadires de rodes en façanes i fanals per reivindicar les necessitats d’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i fer visible el col·lectiu.

Antonio Molina, president de l’ACU, recorda que als anys vuitanta Barcelona amb prou feines disposava de mitjans de transport adaptats. En aquella època es van inaugurar dos microbusos i el servei porta a porta. Molina explica que en 30 anys la visibilitat de les persones amb diversitat funcional ha millorat, però que encara hi ha problemes d’accés al transport públic. Segons l’entitat falten moltes parades de metro i de tren accessibles; a més, caldria incrementar la freqüència dels autobusos adaptats.

Actualment l’ACU està composta per 50 socis, que es reuneixen al Casal de Barri de Sant Andreu, des d’on organitzen activitats diverses. Per exemple, cada setmana hi ofereixen un taller de cuina participativa obert a tothom, i un cop al mes surten a passejar per la ciutat per detectar les zones que no estan adaptades.

A la primera quinzena de setembre l’ACU presentarà una exposició al Casal de Barri de Sant Andreu per repassar els 30 anys de l’entitat.

Comparteix aquest contingut