La Fundació Alex integra persones amb discapacitat a través de l'esport

La Fundació Alex integra persones amb discapacitat a través de l'esport

02/07/2015 - 00:00

Els objectius principals d’aquesta fundació són lluitar per integrar les persones amb discapacitat a la societat i al mercat laboral i sensibilitzar la població, i la principal eina que fan servir per aconseguir-los és l’esport. El seu president, Gabriel Masfurroll, té molt clar que l’esport és un bon vehicle per a la integració de les persones amb discapacitat, i que són dos mons amb elements en comú i que es poden ajudar mútuament.

De moment, ja han fet possible més d’un centenar de projectes esportius. Un dels més destacats és la creació d’una escola de vela adaptada a Mallorca. Un altre dels seus èxits és el programa de beques per al foment de l’esport adaptat “Per als nostres herois”. Es va posar en marxa l’any 2008 i des de llavors cada any un jurat selecciona diversos projectes per concedir-los una beca de 3.000 euros.

El Centre Ocupacional Les Corts és un exemple d’entitat que es beneficia del suport econòmic que presta la Fundació Alex a través dels diversos projectes de col·laboració que té en marxa. Usuaris d’aquest centre formen des de fa vuit anys l’equip de special hoquei del Reial Club de Polo de Barcelona. Aquest cedeix les instal·lacions i l’entrenador, i la Fundació Alex contribueix amb les equipacions i el material. Pels components de l’equip, la pràctica de l’esport representa una clara millora de la seva qualitat de vida i es mostren força motivats i il·lusionats amb els entrenaments i els partits.

Comparteix aquest contingut