El tennis, un esport per a l'educació especial

El tennis, un esport per a l'educació especial

01/07/2015 - 00:00

Alumnes de cinc centres d’educació especial han participat als tallers que s’han dut a terme a les pistes de tennis de la Vall d’Hebron durant el darrer trimestre del curs escolar. El Centre de Recursos Pedagògics d’Horta-Guinardó ha dinamitzat la trobada i ha posat en contacte els centres i la federació.

Els tècnics que han dirigit els tallers compten amb formació especialitzada per a l’entrenament de persones amb discapacitat i han treballat amb metodologies d’iniciació, adaptant la pràctica a cada participant, des de la familiarització amb la pilota, el bot i la raqueta, fins l’intercanvi entre alumne i monitor o entre alumnes.

El treball previ que els i les alumnes han fet a classe abans de la visita a les pistes de tennis i la motivació que han mostrat a l’hora de realitzar l’activitat, han estat aspectes destacats positivament pels educadors.

Lleure i integració

Des de les escoles també han vist l’activitat com una oportunitat per oferir una nova opció de lleure als estudiants. El taller d’iniciació obre la porta a que provin una nova activitat que, si els resulta atractiva i passen a practicar-la regularment com a extraescolar, els proporcionarà un nou àmbit de vida activa fora de l’escola, amb la consegüent millora de la seva integració social.

Comparteix aquest contingut