Ruta històrica pel Raval accessible per a persones amb discapacitat auditiva

Ruta històrica pel Raval accessible per a persones amb discapacitat auditiva

07/07/2015 - 00:00

Sabíeu que al Raval hi ha un monestir romànic? És Sant Pau del Camp, un racó de pau dins del bullici del barri que encara avui conserva la seva memòria mil·lenària, malgrat els avatars de la història. També va ser el primer barri fabril de Barcelona, ja que als seus carrers estrets es van ubicar a mitjans segle XVIII les primeres fàbriques i tallers d’indianes i pintats.

Són alguns dels secrets del barri que es poden descobrir amb la ruta “Pinzellades de la història del Raval”, que organitza el Raval Cultural i que des del passat divendres 3 de juliol s’ofereix també, determinats dies, amb un servei d’interpretació amb llengua de signes que la fa accessible per a persones amb discapacitat auditiva.

Aquesta ruta ens proposa un viatge per més de dos mil·lennis d’història del barri, des dels seus orígens com a porta d’entrada a la ciutat, la seva incorporació a la ciutat medieval com a gran espai de conreu intramurs, la seva funció de caràcter assistencial durant tota l’edat moderna i la multiplicació d’espais conventuals en tots els seus carrers fins a la conversió del barri a partir de la industrialització dels segles XVIII i XIX o l’adveniment del famós Xino a principis del segle XX.

Comparteix aquest contingut