Eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

Eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat

23/01/2021 - 16:56

Les eleccions s’organitzen cada 4 anys i esdevenen una cita de participació ciutadana i incidència política per a totes les persones amb diversitat funcional de la ciutat de Barcelona. El període de votació s’iniciarà al juny. 

Aquest estiu Barcelona tindrà un nou Consell Rector a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. El Consell Rector és l’òrgan de govern de l’IMPD que aprova el seu pla general i el programa d’actuació. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants.

El procés per escollir al nou Consell Rector comença avui amb l’obertura del període de presentació de candidatures. Les persones majors d’edat amb discapacitat o diversitat funcional de Barcelona poden presentar la seva sol·licitud de participació fins el 15 de març.

El Consell Rector està format per 20 persones: 10 persones representants de l’Ajuntament i 10 persones amb discapacitat. Les eleccions serveixen per escollir les 10 persones amb discapacitat que en formaran part i representaran la població amb discapacitat de Barcelona.

De l’1 al 16 de juny es podrà votar per Internet i del 17 al 19 del mateix mes s’haurà de fer presencialment.

Per poder votar, són requisits fonamentals estar empadronat/da a la ciutat de Barcelona, tenir reconegut el grau de discapacitat o tenir un diagnòstic psiquiàtric de trastorn de salut mental i estar inclòs en el cens electoral. Les persones menors de 16 anys poden votar a través dels seus representants: pare, mare o tutor/a.

Es publicaran els resultats oficials el 21 de juny.

Podeu consultar tota la informació a la pàgina web de les eleccions.

També podeu fer consultes o resoldre dubtes a través de:

  • Adreça electrònica: eleccionsimpd@bcn.cat
  • Telèfon: 934 132 716 (de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.30 h i dimarts de 16.00 a 18.30 h)

Consulteu:

Comparteix aquest contingut