Tecnologia solidària al Banc del Moviment

Tecnologia solidària al Banc del Moviment

03/12/2020 - 12:30

El Banc del Moviment amplia la seva oferta de productes de suport amb tecnologia d’assistència per a tot tipus de discapacitats.

Els productes de suport tecnològics agrupen tots els equips, dispositius o programes que ofereixen solucions per millorar o mantenir la comunicació o la mobilitat, o per facilitar l’aprenentatge. Aquesta ampliació de productes del Banc del Moviment (BdM) es va presentar a la jornada sobre ‘El dret a l’autonomia personal en temps de coronavirus’, celebrada amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Tal com en la resta de productes del Banc del Moviment, els productes de suport tecnològic s’oferiran en préstec i se’n donarà assessorament per al seu bon ús.

Alguns exemples de tecnologia assistencial són els següents:

  • Productes per facilitar l’accés a l’ordinador, com ratolins i teclats adaptats o dispositius que permeten governar-lo amb el moviment dels ulls.
  • Braç articulat per acostar el mòbil a la persona usuària o dispositius per accedir a l’ordinador.
  • Dispositiu electrònic de comunicació que permet reproduir un missatge prèviament gravat.
  • Joguines amb moviment, so i/o llum que poden ser activades per un infant amb mobilitat reduïda  mitjançant un commutador.
  • Telèfon especial per a la pèrdua auditiva, amb tecles grans, avís lluminós i possibilitat d’apujar el volum del so.
  • Polsadors per avisar o cridar la persona cuidadora. Hi ha models que permeten avisar si la persona usuària ha caigut.
  • Programari que permet a les persones amb discapacitat comunicar-se i participar amb més facilitat.

El Banc del Moviment ajuda a trobar el programari més adequat per a la persona usuària i a instal·lar-lo en tota mena de dispositius (tauletes, ordinador, mòbils).

També assessora en la configuració de les eines d’accessibilitat de tots els sistemes operatius (Windows, Android,  i altres) per fer més grans les lletres, canviar el color de fons, obrir la lupa o activar el narrador que llegeix en veu alta el text que apareix a la pantalla.

Amb l’ampliació del catàleg s’incorpora una professional experta en tecnologia a l’equip d’atenció especialitzada del Banc del Moviment. Entre les seves funcions hi haurà la d’assessorar a les persones, de forma individualitzada i propera, sobre l’ús dels productes.

Per accedir a un producte tecnològic, o a qualsevol altre producte, cal fer una petició trucant al 610.223.707 o bé enviant un missatge al correu electrònic bancdelmoviment@bcn.cat.

 

Comparteix aquest contingut