Un saló per guiar el jovent cap a l'ocupació de qualitat

Un saló per guiar el jovent cap a l'ocupació de qualitat

22/02/2018 - 13:43

Al darrer trimestre del 2017 es va registrar un 35,3% d'atur entre els joves, un dels col·lectius en què la temporalitat té un índex més alt. Per això neix el Saló de l'Ocupació Juvenil, que se celebrarà del 14 al 16 de març, coincidint amb el Saló de l'Ensenyament.

Se celebrarà del 14 al 16 de març, al recinte firal de Montjuïc, coincidint amb el Saló de l’Ensenyament, i serà gratuït.

El saló distribuirà la seva oferta en set grans àrees d’especialitat per facilitar al jovent tota la informació dels serveis públics municipals de recerca de feina, informar-los dels seus drets i deures laborals, connectar-los amb els programes i projectes d’entitats del tercer sector d’orientació al món laboral, obrir-los a l’àmbit de l’emprenedoria i el treball en xarxa o donar-los a conèixer l’oferta formativa professionalitzadora.

Es calcula que prop de set mil persones assistiran al saló que forma part del Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat 2016-2020, i està impulsat conjuntament per Barcelona Activa i el Departament de Joventut, dins l’àrea de Drets Socials.

Destaquem la participació de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB), de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. La XIB treballa per a  la inclusió laboral de les persones amb discapacitat en el mercat ordinari de treball de la ciutat.

Hi formen part l’Equip d’Assessorament Laboral (EAL) de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i set entitats que treballen en l’àmbit: AcidH – Associació catalana d’integració i desenvolupament humà, Fundació EcomFederació ACAPPS – Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes, Fundació Aura, Fundació Catalana Síndrome de DownFundació Els Tres Turons i Fundació Joia.  Aquestes es trobaran a la secció “Apropa’t”, un espai per a les entitats del tercer sector, perquè es donin a conèixer els seus programes i activitats que tenen com a objectiu facilitar la incorporació i acompanyament dels i les joves amb discapacitat i/o amb trastorn mental de la ciutat.

Per altra banda, l’EAL s’ubicarà a l’espai “Coneix”, un espai de benvinguda i d’acollida del Saló que explicarà els serveis que ofereix d’orientació i valoració, de formació, d’assessorament laboral, d’acompanyament i de suport per a l’obtenció i consolidació d’un lloc de treball

Fotografies cedides pel Saló de l’Ensenyament i Fira de Barcelona.

Comparteix aquest contingut